Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χούτι: Έχουμε επιτεθεί στο Ισραήλ τρεις φορές - Θα ακολουθήσουν κι άλλες


Υπάρχει βία σε ολόκληρη την περιοχή - στη Λωρίδα της Γάζας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και αλλού. Αλλά οι Χούτι στην Υεμένη - εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ισραήλ - επιβεβαιώνουν ότι έχουν ήδη εκτοξεύσει έναν "μεγάλο αριθμό" βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ.

Νωρίτερα, ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη μετά από "εισβολή εχθρικού αεροσκάφους", την οποία κατέρριψε το Ισραήλ πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιάχια Σαρί, δήλωσε σε τηλεοπτική εμφάνιση ότι είναι η τρίτη τους επιχείρηση με στόχο το Ισραήλ - και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι δυνάμεις των Χούτι "θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ειδικές επιχειρήσεις μέχρι να λήξει η ισραηλινή επιθετικότητα", είπε ο Σαρί.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ανταρτών της Υεμένης ότι έστειλε drones που προκάλεσαν εκρήξεις σε δύο αιγυπτιακές πόλεις - λέγοντας ότι είχαν σκοπό να χτυπήσουν το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου