Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Μπαχτσελί: «Η Τουρκία βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο - Θα είμαστε σε επαγρύπνηση για κάθε πιθανότητα»


Ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Associated Press)

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σε επαγρύπνηση κάλεσε ο εθνικιστής ηγέτης και εταίρος της κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας ότι και η Τουρκία είναι στόχος της διένεξης στη Μέση Ανατολή και γι’ αυτό πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα.

«Διανύουμε την 25η ημέρα των γενοκτονικών επιθέσεων του Ισραήλ. Γινόμαστε μάρτυρες μέρα με τη μέρα των κατάφωρων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα. Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη, το Ισραήλ είναι εγκληματίας πολέμου. Η παγκόσμια δικαιοσύνη θα αποδοθεί σίγουρα μια μέρα», δήλωσε ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος ΜΗΡ μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Νετανιάχου παίζει με τη φωτιά

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ελπίζει σε κάθε είδους προβοκάτσια για να μετατρέψει την αντιπαράθεση μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών σε αιμοσταγή μάχη. Ο Νετανιάχου και οι εταίροι του στη βρώμικη συμμαχία παίζουν με τη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υποστηρίζοντας ότι «το τουρκικό έθνος δεν θα παραμείνει φυσικά σιωπηλό απέναντι στις φρικτές σφαγές στη Γάζα», συνδέοντας την ιστορία της Παλαιστίνης με την τουρκική.

Η ασφάλεια της Παλαιστίνης είναι ζήτημα ασφάλειας της Τουρκίας

«Όταν κοιτάζουμε την Παλαιστίνη, βλέπουμε τα δάκρυα του έθνους. Ο παλμός της ιστορίας μας χτυπάει στην Παλαιστίνη, αν ξέρουμε να τον ακούμε.

Δεν μπορούμε και δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, τα πιστεύω και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομόθρησκων αδελφών μας».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε τον πύρινο λόγο του λέγοντας ότι «εάν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ δεν σταματήσουν, η Γάζα θα καταβροχθιστεί. Η τουρκική πατρίδα βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο στη γη της επαγγελίας. Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να επαναλάβω ότι είναι απαραίτητο να είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανότητα», διατράνωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου