Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χαμάς: Αυτά είναι τα τούνελ κάτω από τη Γάζα – «Τα έχουμε για εμάς και τον πόλεμο, όχι για τους άμαχους» ομολογεί κυνικά στέλεχός της [vids]


Σε μια κυνική παραδοχή προχώρησε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, σχετικά με τα τούνελ που διατηρεί η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση κάτω από την Γάζα.

Ο Mousa Abu Marzouk, μιλώντας στο δίκτυο MEMRI, ανέφερε πως τα τούνελ στη Γάζα κατασκευάστηκαν για να προστατεύουν τους μαχητές της Χαμάς, όχι τους αμάχους.

«Η προστασία των αμάχων της Γάζας είναι ευθύνη του ΟΗΕ και του Ισραήλ» υποστήριξε ο Μαρτσούκ, την ώρα που η ίδια η Χαμάς κάνει λόγο για όλο και περισσότερους άμαχους που χάνουν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέφρει στο στέλεχος της Χαμάς πως δικαίως μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν γιατί η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί τα τούνελ των 500 χιλιομέτρων κάτω από τη Γάζα για την προστασία των αμάχων.

«…Αυτά τα τούνελ κατασκευάστηκαν για να προστατεύουν εμάς από τα αεροσκάφη. Πολεμάμε μέσα από αυτά τα τούνελ. Το 75% των κατοίκων της Γάζας είναι πρόσφυγες και είναι ευθύνη του ΟΗΕ να τους προστατέψει…», απαντά ο Μαρτσούκ.

Εντωμεταξύ το αραβικό παράρτημα του καναλιού Russia Today (RT) παρουσίασε οδοιπορικό μέσα στα τούνελ της Χαμάς κάτω από την Γάζα.

Ο δημοσιογράφος του RT «ξεναγεί» τους θεατές του στα άδυτα της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης και συνομιλεί με κάποια εκ των μελών της.

Παντού στα τούνελ διακρίνονται όπλα, ρουκέτες, αφίσες με φωτογραφίες στελεχών, ίσως και «μαρτύρων» της Χαμάς και ένοπλοι άνδρες.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα – κατά την διάρκεια γυρίσματος του βίντεο – δείχνουν να είναι επί το έργον, δηλαδή να τρέχουν με φορητά ρουκετοβόλα για να εκτελέσουν θεωρητικά κάποια επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου