Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: WOKE – Η καθολική αποδόμηση (Πειραιάς – 7/11/23)


Οι ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και η πειραϊκή αμκε ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ και διοργανώνουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00, παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου (σε επιμέλεια Γιώργου Καραμπελιά)

«WOKE, η αποδόμηση – Έθνος, Φύλο, Φυλή»

Συζητούν:

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, επιμελητής της έκδοσης

Νικόλας Δημητριάδης, ιστορικός, συντάκτης του περ. Άρδην

Ξενοφών Μπρουντζάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος

Μανώλης Εγγλέζος, δικηγόρος, Άρδην Πειραιά

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 47, Πειραιάς, στάση μετρό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στο δημόσιο λόγο της Δύσης, τα ΜΜΕ, τα Πανεπιστήμια και οι κατεστημένες ελίτ προβάλλουν με έντονο τρόπο την αποδόμηση κάθε αξίας που μέχρι τώρα ήταν αποδεκτή στην οργάνωση του τρόπου ζωής των κοινωνιών αυτών. Η στάση αυτή προβάλλεται ως «αφύπνιση», υπαινισσόμενη τη συνειδητοποίηση ύπαρξης προτύπων στα οποία πρέπει να αντισταθούμε. Μέσα από έναν επιφανειακά προοδευτικό λόγο, επιβάλλεται μια νέα Ιερά Εξέταση, που λογοκρίνει και δαιμονοποιεί κάθε αντίθετη άποψη, καταργώντας την ελευθερία του λόγου. Από την οικογένεια μέχρι τον …Όμηρο, οτιδήποτε αποτελεί στοιχείο συλλογικής συγκρότησης τίθεται σε αμφισβήτηση.

Με το βιβλίο που παρουσιάζεται, μια συλλογή κειμένων αποδομεί τη λεγόμενη «κουλτούρα της ακύρωσης» σε πολλαπλά επίπεδα, με συμπεράσματα και προτάσεις που στηρίζονται στην πραγματικότητα που αυτή επιμένει να αγνοεί.  

ΠΗΓΗ ardin-rixi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου