Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Τελεσίγραφο της Αιγύπτου στο Ισραήλ…


Φεβρουάριος 10, 2024. Ελλάδα.

Υπάρχουν εντάσεις μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ το τελευταίο διάστημα, αλλά τώρα, με την πρόθεση του Ισραήλ να εισβάλει το στρατός του στην πόλη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αυξάνονται στο έπακρο τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την αμερικανική Wall Street Journal, η Αίγυπτος έχει απειλήσει ότι εάν ένα κύμα Παλαιστινίων περάσει τα σύνορα ή εάν ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Ράφα, η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου θα ανασταλεί.

Επιπλέον, η εφημερίδα ανέφερε ότι λόγω των ανησυχιών των Αιγυπτίων για την κατάσταση στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, έχουν ληφθεί διάφορα τεχνολογικά μέτρα, όπως η εγκατάσταση καμερών και αισθητήρων, όλα προκειμένου να προετοιμαστούν για την πιθανότητα μαζικής εισβολής Παλαιστινίων στην αιγυπτιακή επικράτεια.

Το Reuters αναφέρει ότι η Αίγυπτος έχει στείλει περίπου 40 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο βορειοανατολικό Σινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ενισχύσει την παρουσία της στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, η Αίγυπτος έχει χτίσει ένα τσιμεντένιο τείχος στα σύνορα με τη λωρίδα, περνώντας έξι μέτρα κάτω από τη γη, και από πάνω έναν φράχτη από συρματόπλεγμα. Σύμφωνα με την έκθεση, οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι το κατασκευασμένο τείχος εκτείνεται απευθείας στην ακτογραμμή.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε χθες στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες με Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Ράφα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές στην Αίγυπτο ανέφεραν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να πείσει την Αίγυπτο να συμφωνήσει να συνεργαστεί σε μια επιχείρηση στην οποία αντιτίθεται η Αίγυπτος.

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει τη Χαμάς ότι εάν ο οργανισμός δεν καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ εντός δύο εβδομάδων, ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει τους ελιγμούς εδάφους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς απάντησε στην Αίγυπτο ότι ήταν «έτοιμη να υπερασπιστεί τη Ράφα» και δεν θα απαντούσε στις ισραηλινές απειλές χωρίς συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου