Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Δεν εγκαταλείψαμε το εγχείρημα για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό διαμηνύει η Κυβέρνηση

Νικολέττα Κουρούσιη

Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές προς την κατεύθυνση της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, πράγμα που ήταν εξαρχής στόχος της Κυβέρνησης, διαβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά από το philenews, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης λειτουργών του Τύπου.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπογράμμισε ότι «θεωρούμε ότι η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».

«Θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές επαφές, είναι ένα εγχείρημα το οποίο δεν έχουμε εγκαταλείψει, βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών μας επαφών και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ακολούθως.

Κληθείς, ακολούθως, να σχολιάσει ότι φαίνεται να υπάρχει απουσία ενδιαφέροντος από πλευράς ΕΕ, ο κ. Λετυμπιώτης θύμισε ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ μόλις πραγματοποίησε την επίσκεψη στην Κύπρο κι αναμένεται να μεταβεί και στις Βρυξέλλες, ενώ υπέδειξε ότι ήταν μια εξέλιξη, η οποία αναμενόταν ως ένα πρώτο βήμα, πριν αρχίσει η οποιανδήποτε συζήτηση.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα, αλλά είναι ένα εγχείρημα προς όφελος της διαδικασίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι προσπάθειες.

Σημείωσε ακόμη ότι παρόλο που η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών δεν βρίσκεται στην Κύπρο, υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αναμένεται στην Κύπρο το δεύτερο 15μερο του Μαρτίου.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου