Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Γαλλικές φρεγάτες αναχαίτισαν drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα


Γαλλικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας από την 19η προς την 20ή Φεβρουαρίου, γαλλικές φρεγάτες πολλαπλών αποστολών FREMM εντόπισαν πολλαπλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με προέλευση την Υεμένη στις αντίστοιχες ζώνες περιπολίας τους στον Κόλπο του Άντεν και στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Δύο drones χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, τα οποία καταστράφηκαν», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο.

«Αυτές οι ενέργειες συμβάλλουν στην θαλάσσια ασφάλεια, από τη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι το Στενό του Ορμούζ, και συνεισφέρει στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τον βασικό στόχο της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ, που ξεκίνησε χθες 19 Φεβρουαρίου, υπό ελληνική διοίκηση», καταλήγει η ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΑΜ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κήρυξαν την έναρξη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» που προβλέπει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα, απέναντι στις απειλές και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Τη χερσαία διοίκηση έχει αναλάβει η Ελλάδα, με το στρατηγείο να εδρεύει στη Λάρισα, ενώ τη διοίκηση επί του πεδίου έχει αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου