Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Η κατάρριψη του αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους αντάρτες Χούτι


Η φωτό υποτίθεται ότι δείχνει πώς οι Χούτι μαζεύουν τα συντρίμμια του Reaper

Φεβρουάριος 20, 2024. Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκίνησαν την πρώτη τους δράση σχετικά με την πολιτοφυλακή Χούτι που κατέρριψε ένα drone κοντά στο Κυβερνείο της Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, χθες Δευτέρα, γράφει η αραβική της Υεμένης “Al Mashhad- al Yemeni”

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι η χώρα τους διεξάγει έρευνες για την κατάρριψη του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Κυβερνείο της Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη.

Σημείωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν το MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα drone που χρησιμοποιείται κυρίως για συλλογή πληροφοριών, συνετρίβη ή καταρρίφθηκε.

Αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου η πολιτοφυλακή Χούτι ανακοίνωσε τη στόχευση ενός drone στο Κυβερνείο της Χοντέιντα.

Οι πολιτοφυλακές δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το αμερικανικό μη επανδρωμένο αερόχημα στοχοποιήθηκε και έπεσε στο έδαφος μετά την καταστροφή.

Τις τελευταίες ώρες, η πολιτοφυλακή Χούτι ανακοίνωσε τέσσερις επιχειρήσεις με στόχο δύο αμερικανικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν, ένα βρετανικό πλοίο στο Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και ένα αεροπλάνο στη Χοντέιντα.

Αυτή η κλιμάκωση των Χούτι ήρθε δύο ημέρες αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι οι Χούτι χαρακτηρίστηκαν ως τρομοκρατική ομάδα.

Οι δυνατότητές του

Το “Reaper” έχει τη δυνατότητα να πετάξει σε μεγάλα ύψη έως και 50.000 πόδια για περισσότερες από 27 ώρες και να συλλέγει πληροφορίες πληροφοριών με προηγμένες κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ.

Το άνοιγμα των φτερών του είναι 66 πόδια και τροφοδοτείται από κινητήρα Honeywell (HON.O) Μπορεί να μεταφέρει 3.900 λίβρες καυσίμου και έχει μέγιστη ταχύτητα 240 km/h.

Το MQ-9 Reaper, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πριν από 16 χρόνια, μπορεί να εξοπλιστεί με όπλα, όπως πυραύλους αέρος-εδάφους.

Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αεροσκάφη MQ-9 έχουν αποκτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τη NASA, τη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου