Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Δράσεις Ομοσπονδίας στο ΗΒ για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής


Σειρά δράσεων για την ενίσχυση του αγώνα του κυπριακού λαού για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή στα 50 χρόνια αυτής προγραμματίζει τους προσεχείς μήνες η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε διευρυμένη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που έγινε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, καθώς και στην επακολουθήσασα Ολομέλεια των Αντιπροσώπων των σωματείων/μελών, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δραστηριότητες και οριστικοποιήθηκαν εκδηλώσεις και ενέργειες.

Συγκεκριμένα, θα ενταθεί η διαφωτιστική εκστρατεία ανάμεσα στους Βρετανούς βουλευτές, πολιτευτές και κόμματα με συναντήσεις, αποστολή επιστολών και διαφωτιστικού υλικού.

Επεκτείνονται για όλο το 2024 οι στοχευμένες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε επαγγελματική βάση.

Προγραμματίστηκε συγκέντρωση στη Βουλή των Κοινοτήτων τον προσεχή Ιούλιο με ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και με συμμετοχή Βρετανών Υπουργών και βουλευτών.

Η οργάνωση Νεολαίας της Εθνικής Ομοσπονδίας (ΝΕΠΟΜΑΚ) διοργανώνει στις 6 Ιουλίου εκδήλωση για την Κύπρο σε συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας άλλων κοινοτήτων της διασποράς.

Η Εθνική Ομοσπονδία είναι σε επαφή με διάφορα δημαρχεία της Βρετανίας για δεντροφύτευση ελαίας σε πάρκα και τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής.

Για ενεργοποίηση της ομογένειας με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ», διοργανώνεται στις 28 Ιουνίου νωρίς το βράδυ μουσικο-θεατρική παράσταση στο Millfield Theatre με τίτλο «Γράμματα στη Μητέρα» του Κώστα Μόντη, που ερμηνεύει η Έλενα Χατζηαυξέντη (ηθοποιός, μουσικός, εκπαιδευτικός) με τη συμμετοχή συνεργατών της από την Κύπρο. Η παράσταση θα εμπλουτιστεί με χορωδίες παροικιακών σχολείων και ταυτοχρόνως, σε συνεργασία με την Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή, θα υπάρχει στον ίδιο χώρο και έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα αναφερόμενα στους κατεχόμενους τόπους μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου