Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη - Χ. Φιντάν στις Βρυξέλλες: Επί τάπητος η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα


Ηεπικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στις 7-8 Μαΐου και η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να τεθεί επί τάπητος κατά την εκτός απροόπτου συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του, Χακάν Φιντάν, στις Βρυξέλλες. 

Η συνάντησή τους αναμένεται να γίνει στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, για τις εργασίες της οποίας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει την Τετάρτη (3/4) στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Τετάρτης (3/4) είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια στη Νότια Γειτονία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν, επ’ αφορμή της 75ης επετείου ίδρυσης του ΝΑΤΟ.

Την Πέμπτη (4/4), ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Έπειτα, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ακόμη, ο κ. Γεραπετρίτης, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

 ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου