Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ράμα για Μπελέρη: Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα με κανέναν


«Για μένα είναι θέμα αλβανικής δικαιοσύνης και εκεί τελειώνει. Το τι γίνεται στην Ελλάδα και το τι κάνουν αυτοί που μοιράζονται την ίδια εθνικότητα με τον κύριο δεν είναι δική μου υπόθεση», δήλωσε, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνέντευξη του στο Reiporter TV και εμφανίστηκε ανένδοτος ως προς τη συνέχιση κράτησης του Φρέντι Μπελέρη.

Ο  πρωθυπουργός της Αλβανίας μίλησε και για τις σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργός λέγοντας ότι είναι πολύ καλές και πως «δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε», εμφανιζόμενος υπέρ της διατήρησης του κλίματος αυτού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι πολύ καλές. Δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε και όχι εξαιτίας μας.

Πιστεύω στην επικοινωνία, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια. Ταυτόχρονα, είμαι ανοιχτός και πρόθυμος να ακούσω ακόμη και αν διαφωνώ. Αυτός είναι ένας διάλογος που συνεχίστηκε και δεν διακόπηκε ποτέ.

Συμβαίνει, ωστόσο, σε θέματα που άπτονται της πολιτικής ατζέντας και αφορούν το συμφέρον του ενός ή του άλλου κράτους, να υπάρχει και ένα σοκ στις σχέσεις. Από αυτή την άποψη, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά μου».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπελέρη είπε ότι «είναι θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης και εκεί τελειώνει το θέμα. Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι κάνουν όσοι έχουν την ίδια εθνικότητα με τον κύριο δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά εδώ κάθε Αλβανός πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, υπόκειται στην αλβανική δικαιοσύνη. Αυτή είναι μια πτυχή για την οποία δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν, ούτε εντός του κόμματος ούτε μεταξύ των κομμάτων, πόσο μάλλον με ένα άλλο κράτος».

Πηγή: Himara

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου