Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τζορτζ Σόρος: Αποκάλυψη New York Post - Αυτός κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις των φοιτητών κατά του Ισραήλ;

ΗΠΑ: Πολλοί αρχηγοί των διαμαρτυριών κατά του Ισραήλ σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα αποκαλύφθηκαν ότι είναι αμειβόμενοι συνεργάτες ομάδων που συνδέονται με τον Τζορτζ Σόρος.

Τρεις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των στρατοπέδων υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι υπότροφοι της Καμπάνιας για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα (USCPR) που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, όπως αναφέρει η New York Post.

Οι υπότροφοι «κοινοτικής βάσης» της USCPR αμείβονται έως και 7.800 $ για την εργασία τους, ενώ οι υπότροφοι «με βάση την πανεπιστημιούπολη» λαμβάνουν μεταξύ 2.880 και 3.660 $ για οκτώ ώρες την εβδομάδα οργανώνοντας «εκστρατείες με επικεφαλής παλαιστινιακές οργανώσεις».

Η οργάνωση δίνει εντολή στους συναδέλφους της να «ξεσηκωθούν» και να πυροδοτήσουν «επανάσταση», ενώ τους λέει συγκεκριμένα να απορρίψουν τη «μεταρρύθμιση».

Έχει λάβει τουλάχιστον 300.000 $ από το Soros’s Open Society Foundations από το 2017.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αρχικά με την κατάληψη της πανεπιστημιούπολης Morningside του Πανεπιστημίου Κολούμπια και γρήγορα εξαπλώθηκαν σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και το Έμορι στη Τζόρτζια.

Επιπλέον, η New York Post αναφέρει ότι η χρηματοδότηση του Σόρος, μαζί με εκείνη των οπαδών του, έχει καθοριστική σημασία για τις διαμαρτυρίες στο Κολούμπια. Οι συγκεκριμένες ομάδες που αναφέρονται ως στρατοπεδευμένες στο πανεπιστήμιο περιλαμβάνουν τις Students for Justice in Palestine (SJP), Jewish Voice for Peace (JVP) και Within Our Lifetime.

Μια ανάλυση της The Post υποστηρίζει ότι και οι τρεις ομάδες έχουν λάβει χρηματοδότηση από οντότητες που συνδέονται με τον Σόρος, ενώ το Rockefeller Brothers Fund παρέχει επίσης υποστήριξη στο JVP.

Στο Μπέρκλεϋ, ο συν-πρόεδρος των Φοιτητών Νομικής του Μπέρκλεϊ για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, ο Μάλακ Αφανέχ είναι γνωστό πρόσωπο σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και έχει μιλήσει στη διαμαρτυρία της πανεπιστημιούπολης αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στο «Στάλευση Αλληλεγγύης της Γάζας», το οποίο αποτελείται από έναν συνασπισμό 116 ομάδων υπό την ομπρέλα της οργάνωσης Columbia University Apartheid Divest.

Αρκετές από τις ομάδες του συνασπισμού έχουν λάβει υποστήριξη από αριστερούς δωρητές, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας υπό έρευνα για φερόμενη συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου