Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Χαμάς: Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο


Ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι «δείχνουμε ευελιξία», όπως είπε.

Ο Χαμντάν σημείωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέτει εμπόδια που εμποδίζουν και τα δύο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία και ότι «δεν ενδιαφέρεται» για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων.

«Η κατοχική κυβέρνηση εξακολουθεί να υπεκφεύγει και οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο», δήλωσε ο Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό.

Την Τετάρτη ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε σήμερα ότι το παλαιστινιακό κίνημα εμμένει στους όρους του για κατάπαυση του πυρός, που περιλαμβάνουν την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε δεσμευμένοι στα αιτήματά μας: μόνιμη κατάπαυση του πυρός, συνολική και πλήρη αποχώρηση του εχθρού από τη Λωρίδα της Γάζας, επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια τους, να επιτραπεί η χορήγηση αναγκαίας βοήθειας στον λαό μας στη Γάζα, ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, άρση του αποκλεισμού και επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων», είπε ο Χανίγια σε τηλεοπτική ομιλία με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ).

Πηγή Άρθρου

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου