Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Νετανιάχου: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «θα ενθάρρυνε» τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο


«Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Δύση από αυτό το κράτος», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ένα Παλαιστινιακό Κράτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι στο LCI του τηλεπτικού ομίλου TFI, το περιεχόμενο της οποίας αναδημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, το ενδεχόμενο αυτό, θα «ενθάρρυνε» τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Γαλλία και συμπλήρωσε πως «η νίκη του Ισραήλ είναι νίκη της Γαλλίας» διότι:  «Η νίκη μας είναι η νίκη του Ισραήλ ενάντια στον αντισημιτισμό, είναι η νίκη του ιουδαιο-χριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας». Μάλιστα, συνέκρινε την επιχείρηση στη Ράφα με την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944.

Ερωτηθείς σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που πρότεινε σε βάρος του το διεθνές ποινικό δικαστήριο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι απολύτως ψευδές» να κατηγορείται το Ισραήλ για λιμοκτονία του άμαχου πληθυσμού.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την διανομή των τροφίμων» είπε και επιτέθηκε κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατηγορώντας το ότι «πυροδοτεί τις φλόγες του αντισημιτισμού».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας για τους υποστηρικτές των Παλαιστινίων: «Πού ήταν οι ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης όταν εκατομμύρια δολοφονούνταν στη Συρία; Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Αλλά για τη Χαμάς, είναι μια στρατηγική. Τα μέλη της χρησιμοποιούν εν γνώσει τους τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Κάνουμε τα πάντα για να απομακρύνουμε τους αμάχους από τις εμπόλεμες ζώνες και η Χαμάς κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει και να ανοίξει πυρ εναντίον τους». Ο Νετανιάχου πρόσθεσε πάντως ότι οι απώλειες αμάχων και συμμάχων ήταν τραγικό λάθος.

Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο, απάντησε: «Πού ήταν όταν εκατομμύρια (άνθρωποι) δολοφονούνταν στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη; Εκείνη την ώρα δεν είπαν τίποτα. Τώρα στοχεύουν τη δημοκρατία του Ισραήλ, επειδή οι Εβραίοι αμύνονται,  και εκμεταλλεύονται το διεθνές δίκαιο».

«Ένα παλαιστινιακό κράτος θα ήταν τρομοκρατικό κράτος»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα «ενθάρρυνε» τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

«Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Δύση από αυτό το κράτος... Είχατε επιθέσεις στη Νίκαια της Τουλούζης, τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί. Αν δημιουργούσατε ένα τρομοκρατικό κράτος δίπλα σας, θα είχατε ακόμα ειρήνη», διερωτήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Ένα (αναγνωρισμένο) παλαιστινιακό κράτος θα ήταν ένα τρομοκρατικό κράτος, ένα κράτος-μαριονέτα του Ιράν. Πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα στη Γάζα: να νικήσουμε τη Χαμάς, να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση και αποριζοσπαστικοποίηση και να εδραιώσουμε την ειρήνη», τόνισε.

«Αν τους δώσετε τώρα ένα κράτος (σ.σ. Παλαιστινίων) θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Θα χαιρόμουν να δω τη συμμετοχή μιας διεθνούς δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλουμε να δούμε μια δύναμη που θα αποτρέψει την επιστροφή της τρομοκρατίας. Αλλά προς το παρόν, δεν βλέπω κανέναν».

Αναφερόμενος στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, είπε: «Αν εξετάζαμε την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους στα προάστια του Παρισιού, με χιλιάδες τρομοκράτες να θέλουν να καταστρέψουν το Παρίσι και να σκοτώσουν Γάλλους, δεν θα το λέγατε αυτό».

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου