Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Στο κέντρο της Ράφα τα ισραηλινά στρατεύματα: Επιβεβαιώνει ο IDF – Βρέθηκαν σήραγγες και αποθήκες οπλισμού της Χαμάς


FILE PHOTO: Smoke rises after an Israeli airstrike in Rafah, southern Gaza Strip, 24 May 2024. EPA/HAITHAM IMAD

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται στο κέντρο της Ράφα, επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σήμερα νωρίς το απόγευμα, παρά τη διεθνή ανησυχία και οργή για τη στρατιωτική τους επιχείρηση στη νοτιότερη πόλη της Γάζας.

Η δήλωση του IDF επιβεβαιώνει όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο CNN νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν τανκς εντοπίστηκαν στο κέντρο της Ράφα για πρώτη φορά από τότε που μπήκε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη στις αρχές του μήνα.

  • «Τα στρατεύματα του IDF στο κέντρο της Ράφα εντόπισαν εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς, φρεάτια σηράγγων τρομοκρατών και όπλα. Τα στρατεύματα διέλυσαν επίσης μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων της Χαμάς στην περιοχή», ανέφερε η IDF στην ανακοίνωση.

Το Ισραήλ έχει πει κατ’ επανάληψη ότι η επίθεση στη Ράφα είναι ζωτικής σημασίας για τον ξεριζωμό των τρομοκρατών της Χαμάς καθώς εκεί φέρεται να έχουν εντοπιστεί οι τελευταίες μεραρχίες της ένοπλες πτέρυγας της οργάνωσης, το διοικητήριο και οι αποθήκες πυρομαχικών. Σημειώνεται πως πρόσφατα, ένα μπαράζ ρουκετών κατά του κεντρικού Ισραήλ εξαπολύθηκε από την Ράφα.

Την περασμένη Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε επιβάλλει «επιχειρησιακό έλεγχο» στον Διάδρομο Φιλαδέλφε, μια ζώνη ασφαλείας μήκους 14 χιλιομέτρων στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων Αιγύπτου-Γάζας.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στη Ράφα διεκόπη την Πέμπτη λόγω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ανέφερε σε  ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Jawwal .

Η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα νωρίτερα τον Μάιο σηματοδότησε μια νέα φάση στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους της Χαμάς, εκτόπισε την πλειοψηφία του πληθυσμού της λωρίδας και πυροδότησε μια ανθρωπιστική καταστροφή που καταγγέλλουν οι . διεθνείς φορείς.

Με πληροφορίες από CNN

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου