Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ο Μαρκ Ρούτε- νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου


Ιούνιος 20, 2024. Ελλάδα.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αφού και τα 32 μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ, γράφει το Politiko.

Μετά την υποστήριξη από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία την Τρίτη, η Ρουμανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει υπέρ του Ρούτε, αφού ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Ιωάννης απέσυρε την υποψηφιότητά του για αρχηγός του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας, ο Γιόχανις είπε ότι ενημέρωσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με το Politiko, ο Ρούτε έρχεται επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε κρίσιμες διεθνείς στιγμές.

Θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου, μόλις ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές, οι οποίες θα διαμορφώσουν τη μοίρα αυτής της στρατιωτικής συμμαχίας που λειτουργεί ως το πιο επιτυχημένο φράγμα της Ανατολικής Ευρώπης ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, εκτιμά το Politiko.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, αλλά απείλησε να τερματίσει την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία εάν επανεκλεγεί.

Ο Ρούτε κάνει εκστρατεία για τον νέο αρχηγό του ΝΑΤΟ από τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρούνταν το φαβορί.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου