Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς την Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά».

Ο νοτιοκορεατικός στρατός ζήτησε από το κοινό να μην αγγίζει τα μπαλόνια και να τα αναφέρει στις αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Κορέα κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι έστειλε μεγάλο αριθμό μπαλονιών πέρα από τα οχυρωμένα σύνορα μεταξύ των χωρών, ώστε να ρίξουν αντικείμενα που περιελάμβαναν σκουπίδια και περιττώματα, χαρακτηρίζοντας την πράξη χυδαία και επικίνδυνη.

Η μονάδα εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού της Νότιας Κορέας και η ομάδα αντιμετώπισης χημικού και βιολογικού πολέμου αναπτύχθηκαν για να επιθεωρήσουν και να περισυλλέξουν τα αντικείμενα. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τους κατοίκους να μείνουν μακριά και να αναφέρουν οτιδήποτε ανάλογο στις Αρχές.

Τακτικά αποστέλλονται μπαλόνια αντιστρόφως από ακτιβιστές στη Νότια Κορέα, με επικεφαλής συχνά Βορειοκορεάτες αποστάτες.

Αυτά τα μπαλόνια φέρουν φυλλάδια με μηνύματα επικριτικά για την Πιονγιάνγκ, που προκαλούν ένταση μεταξύ των γειτόνων, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών όταν ο Βορράς φέρεται να προσπάθησε να τα καταρρίψει.

Φωτογραφίες που διακίνησε ο στρατός της Νότιας Κορέας έδειξαν φουσκωμένα μπαλόνια με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους. Άλλες εικόνες φάνηκαν να δείχνουν σκουπίδια σκορπισμένα γύρω από πεσμένα μπαλόνια, με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια σακούλα σε μία φωτογραφία.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr