Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ρωσικά σκάφη καταστράφηκαν στην Κριμαία – οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Χάρκοβο με πυραύλους S300


Μάιος 31, 2024. Ελλάδα.

Η Ουκρανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας για να καταστρέψουν δύο ρωσικά πλοία που περιπολούσαν στα ανοιχτά της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε, πριν δέκα χρόνια, η Μόσχα.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τρεις τοποθεσίες στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 16.

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι πύραυλοι έπληξαν ένα πενταόροφο κτίριο κατοικιών, ένα κατάστημα σε ένα τριώροφο κτίριο και ένα εργοστάσιο ραπτικής .

Ο τοπικός αξιωματούχος Όλεχ Σινουχόποφ είπε ότι οι επιθέσεις στην περιοχή Νοβομπαζάρσκι  της πόλης χρησιμοποίησαν την τακτική του “διπλού κλικ” που παρατηρήθηκε πρόσφατα, που σημαίνει ότι κατευθύνεται ένα δεύτερο χτύπημα λίγο μετά το πρώτο χτύπημα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι S-300.

Παρόλο που το σύστημα S-300 είναι αμυντικός πύραυλος, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι με ορισμένες τροποποιήσεις, το σύστημα S-300 μπορεί να στοχεύσει αποτελεσματικά σημαντικές χερσαίες υποδομές όπως αρχηγεία, σταθμούς ραντάρ και υπόστεγα αεροσκαφών, με βεληνεκές έως και 120 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται σε τροχιά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χάρκοβο Βολοντίμιρ Τιμόσκο δήλωσε ότι αναμένει ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δεδομένης της έκτασης της καταστροφής και της πιθανότητας τραυματισμών από θραύσματα .

Στόχοι στην Κριμαία

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε μέσω του Telegram ότι η μονάδα των ειδικών δυνάμεών της, «Group 13», η οποία χρησιμοποιεί θαλάσσια drones, «επιτέθηκε με επιτυχία στα σκάφη του εχθρικού κράτους της Ρωσίας στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία».

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα μη επανδρωμένα πλοιάρια στον κόλπο Vozka, βορειοδυτικά της Κριμαίας, και πυροβόλησε εναντίον τους χρησιμοποιώντας ελαφρά όπλα και κανόνια 30 χλστ.

Δημοσίευσε μια καταγραφή βίντεο από ένα ελικόπτερο να πυροβολεί στο νερό και μια φωτιά που φαινόταν να καίει στην παραλία, σημειώνοντας ότι αυτό δεν εμπόδισε τους Ουκρανούς να «ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους μάχης».

«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, δύο ρωσικά σκάφη καταστράφηκαν», ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, επρόκειτο για δύο γρήγορα αμφίβια σκάφη τύπου KS-701.

Η καταγραφή της υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία λήφθηκε από το drone του μη επανδρωμένου οχήματος, το έδειξε να κατευθύνεται απευθείας προς δύο αγκυροβολημένα σκάφη, ενώ η νυχτερινή φωτογραφία έδειξε μια τεράστια έκρηξη καθώς σύννεφα καπνού υψώνονταν από τον αέρα.

Μικρά σκάφη KS-701 που κατασκευάζονται στη Ρωσία χρησιμοποιούνται για ακτοπλοϊκές περιπολίες.

Η Ρωσία ανέφερε ότι κατέστρεψε δύο ναυτικά μη επανδρωμένα πλοιάρια που «κατευθύνονταν προς την Κριμαία» και είχε αναχαιτίσει 13 drones στην περιοχή Κρασνοντάρ που βρίσκεται νότια και πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ανακοίνωσε επίσης την κατάρριψη οκτώ τακτικών πυραύλων ATACMS πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ κοντά στην Κριμαία.

Ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αργότερα ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας του ουκρανικού ναυτικού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Στη Ρωσία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό της Ουκρανίας με στόχο τη συνοριακή περιοχή Μπέλγκοροντ , σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου