Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Γερμανική Υπηρεσία: Στις μεγαλύτερες απειλές κατασκοπείας συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία


Ιούνιος 19, 2024. Ελλάδα.

Στην ετήσια έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στις χώρες που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή κατασκοπείας για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η ετήσια έκθεση του Οργανισμού Προστασίας του Συντάγματος (BfV), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εγχώριες πληροφορίες στη Γερμανία, αναφέρεται στις κύριες απειλές από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Στην έκθεση του 2022, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φάζερ και τον Πρόεδρο της BfV  Τόμας Χάλντενβανγκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Βερολίνο, εφιστάται η προσοχή στην απειλή από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Ρωσίας, η οποία συνεχίζει την κατοχή της Ουκρανία.

Τα τουρκικά media αναφέρονται στην έκθεση της BfV

 Η BfV δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι ενάντια σε «περισσότερο μυστικές και πιο επιθετικές ρωσικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο μέλλον, καθώς και δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Φάζερ είπε: «Σε περιόδους πολέμου, η διοίκηση του Κρεμλίνου εμπιστεύεται στο έργο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Η BfV υπολόγιζε επίσης την Κίνα ως έναν από τους τέσσερις κύριους παράγοντες που κατασκόπευαν τη Γερμανία.

 Η BfV αναφέρει ότι το Πεκίνο είναι η «μεγαλύτερη απειλή για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη Γερμανία και την οικονομική και επιστημονική κατασκοπεία».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι άλλες δύο κύριες απειλές κατασκοπείας ανακοινώθηκαν ως η Τουρκία και το Ιράν.

 Η BfV ανέφερε ότι η τουρκική και η ιρανική κυβέρνηση επικεντρώνονται σε άτομα και ομάδες που θεωρούν ως μέρος της πολιτικής αντιπολίτευσης.

Υψηλή η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας

Η BfV ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκε ένα ρεκόρ στη Γερμανία για τον αριθμό των εξτρεμιστικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το 2022.

Ο αριθμός αυτός, που ήταν 33.476 το 2021, αυξήθηκε σε 35.452 πέρυσι. Αναφέρθηκε ότι 2847 από αυτά τα εγκλήματα ήταν πράξεις βίας. Ο αριθμός των βίαιων πράξεων το 2021 ήταν 2.994.

Ο Οργανισμός Συνταγματικής Προστασίας δήλωσε ότι αν και ο αριθμός των ατόμων που «σχετίζονται με τον ισλαμισμό και την ισλαμική τρομοκρατία» μειώθηκε από 28.290 σε 27.480 το 2022, «η πιθανή απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας εξακολουθεί να είναι υψηλή».

Η έκθεση ανέφερε ότι οι Σαλαφίτες δραστηριοποιήθηκαν ξανά μετά την πανδημία.

Ο αριθμός των ατόμων στη Γερμανία που εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες που συνδέονται με ξένες χώρες αυξήθηκε κατά 3,8 τοις εκατό το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τις 29750.

Στην έκθεση αναφέρθηκε ότι το PKK, το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση, έχει 14.500 μέλη στη Γερμανία.

(DW Türkçe)

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου