Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Tarang Shakti: Εκεί που ποτέ έως τώρα δεν έχει επιχειρήσει η ΠΑ


Tarang Shakti… Στην αεροπορική βάση «Jodhpur» στο Ρατζαστάν της βορειοδυτικής Ινδίας βρίσκονται από την Τετάρτη τέσσερα μαχητικά και δύο μεταφορικά αεροσκάφη καθώς και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που – για πρώτη φορά – λαμβάνουν μέρος στη μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση «Tarang Shakti 24».

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ολοκληρώνοντας έναν «μαραθώνιο» 3.000 χιλιομέτρων με δύο ενδιάμεσους σταθμούς για ανεφοδιασμό και ξεκούραση, πληρώματα και αεροσκάφη έφτασαν εκεί που ποτέ έως τώρα δεν είχε επιχειρήσει η Πολεμική Αεροπορία. Η ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Ινδία έρχεται ως ανταπόδοση της πρόσκλησης της συμμετοχής της ινδικής αεροπορίας στην άσκηση «Ηνίοχος 23» με αεροσκάφη Su-30.

Σηματοδοτεί, όμως, και την εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Αθήνας και Νέου Δελχί, η οποία επισημοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Χούπη, οι δύο πλευρές υπέγραψαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας.

Η εκατέρωθεν αποστολή αεροπορικών δυνάμεων είναι μόνο η αρχή λένε αρμόδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Ινδία θα προχωρήσουν σύντομα σε ανταλλαγές στρατιωτικού προσωπικού, κοινές ασκήσεις με ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ασφάλειας πληροφοριών, της αμυντικής τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Μακρύ ταξίδι
Τέσσερα μαχητικά F-16 Block 52+adv της 336 Μοίρας «Όλυμπος» απογειώθηκαν από τον Άραξο με πρώτο σταθμό την αεροπορική βάση «King Fasail» της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Μετά από τις απαραίτητες ανάσες και τον ανεφοδιασμό, τα F-16 πέταξαν για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη βάση «Al Dhafra». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου