Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ερντογάν σε απίστευτο παραλήρημα για την παράνομη “Γαλάζια Πατρίδα”: Έχει, λέει, συμφέροντα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα!!! (video)


Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί σε νέους και νέες πιλότους της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία via Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας.

Ό,τι υπαγορεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, θα το εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα και πίστη, ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία ακόμη προσπάθεια να εμφυσήσει και στις νέες γενιές το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας.

Μίλησε στην τελετή παραλαβής των πτυχίων των αποφοίτων της Ναυτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέροντας για άλλη μια φορά τη σημασία των θαλασσών για την Τουρκία, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο κανάλι Σίγμα.

«Η θάλασσα του καθενός είναι τόση όση και ο ορίζοντας του. Κάποιοι μπορεί να αποκαλούν όλους τους στόχους μας “όνειρα”. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη Γαλάζια Πατρίδα ως παραμύθι. Κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι είναι τυχοδιώκτρια και αναζητά την περιπέτεια. Κάποιοι μπορεί να προσπαθούν να περιορίσουν το όραμα του έθνους μας σε 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη και κάποιοι εξυπνάκηδες που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν που λένε: “Τί δουλειά έχει η Τουρκία στη Λιβύη, τη Σομαλία, το Κατάρ, το Ιράκ, τα Βαλκάνια, την Ασία και την Αφρική;”.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα και αύριο, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που δεν αισθάνονται άνετα με το όραμα και τον αγώνα της Τουρκίας. Εμείς δεν θα δώσουμε σημασία σε κανέναν από αυτούς. Θα κοιτάξουμε μπροστά, δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον ορίζοντα ούτε για μια στιγμή».

Ο Ερντογάν συνέχισε τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των δικαιωμάτων της στη Γαλάζια Πατρίδα, κάνοντας σαφές ότι θα κάνει πράξη όλες τις εξαγγελίες και σχέδια που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ανεξάρτητα από τις διεθνείς αντιδράσεις.

  • Ο Ερντογάν στρατολογεί για τη Γαλάζια Πατρίδα: “Καμία θυσία δεν είναι μεγάλη”

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης του στρατού, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που θα παίξουν οι νέοι αξιωματικοί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα.

«Πιστεύω ότι ο στρατός μας έχει γίνει πολύ ισχυρότερος σήμερα σε σχέση με το χθες χάρη στη δική σας συμμετοχή. Θα διαδραματίσετε πολύ κρίσιμους ρόλους στην υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας», δήλωσε, προστάζοντας μάλιστα τους νέους ναυτικούς να μην αποφύγουν καμία θυσία, προκειμένου να δοξάσουν την Τουρκία και να προστατεύσουν τα δικαιώματα της χώρας στη Γαλάζια Πατρίδα.

«Δεν θα αποφύγετε καμία θυσία, προκειμένου να δοξάσετε την Τουρκία και να προστατεύσετε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας στη Γαλάζια Πατρίδα».

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου