Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σκόπια: Το κλειδί της επόμενης κυβέρνησης το κρατά ο Αλί Αχμέτι


Ιούνιος 6, 2011.

Σκόπια.

ΤΟ VMRO-DPMNE και το αλβανικό κόμμα DUI είναι οι νικητές των πρόωρων εκλογών, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα "Nova Makedonija", τονίζοντας ότι το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι θα έχει λιγότερες έδρες από το 2008 και τώρα γίνεται περισσότερο σαφές ότι το αλβανικό κόμμα ‘Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση’- DUI,  ο νικητής του αλβανικού πολιτικού μπλοκ, θα αποτελέσει καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης.



Το VMRO-DPMNE πανηγυρίζει για τη νίκη, γράφει η εφημερίδα  «Ούτρινσκι»  και σημειώνει ότι το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, για τρίτη φορά  είναι ο νικητής των εκλογών στην πΓΔΜ.

Η εφημερίδα «Βέτσερ», εξάλλου σημειώνει ότι ο Γκρούεφσκι νίκησε τον Τσερβένκοφσκι στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στην πΓΔΜ.
«Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι νίκησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι  στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και είναι η έκτη απώλεια για την  σοσιαλδημοκρατική ένωση. Η διαφορά είναι 10 βουλευτικές έδρες».

Ωστόσο η «Βέτσερ», ισχυρίζεται  ότι το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι  κέρδισε από την σκοπιανή διασπορά.

Το έντυπο  «Σπίτς», τονίζει ότι το VMRO-DPMNE κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές αλλά έχασε την απόλυτη εξουσία.

« Η επίσημη ανακοίνωση λέει ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι κέρδισε 56 έδρες συν τις τρεις της διασποράς. Η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλιστική Ένωση (SDSM)  κέρδισε 43 έδρες, αυξάνοντας την επιρροή της στο κοινοβούλιο και διατηρεί την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτός ο οποίος  έχει τον τελικό λόγο είναι ο Αλβανός Αλί Αχμέτι».

Το «Ντνέβνικ»  σημειώνει ότι το VMRO-DPMNE και το αλβανικό κόμμα του Αχμέτι ( DUI) κέρδισαν τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν πολύ μεγάλη – ρεκόρ, 64,63 %.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το VMRO-DPMNE είναι πολύ πιθανό να κερδίσει 56 έδρες και το SDSM, 42. Από τα αλβανικά κόμματα κυριαρχεί σαφώς το DUI.

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου