Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πώς ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ οι άνθρωποι; Written by Charley Reese of Project Freedom, 7/26/2002

Charley Reese (born January 29, 1937) is a syndicated columnist known for his plainspoken manner and conservative views. He was associated with the Orlando Sentinel from 1971–2001, both as a writer and in various editorial capacities. King Features Syndicate distributed his column, which was published three times a week.

Σε ελεύθερη μετάφραση από Faceof
Αρχικό κείμενο από την ιστοσελίδα http://www.raven1.net/mcf/howarepeople-controlled.htm
Σχόλιο από Faceof : Μόλις το τελείωσα και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά από τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι......(εάν ήταν και οικονομικός αναλυτής ο Μακιαβέλι και ζούσε την σήμερον ημέρα) .....αν και ο Charley Reese το κάνει ιδιότυπα μεταφορικά σαν το κείμενο /επιστολή Ηγεμόνας .......τα συμπεράσματα δικά σας!!!  


Ο Charley Reese σας λέει ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!

Η διαφορά μεταξύ της αληθινής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης έχει καταντήσει έξυπνα θολή. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τους άλλους ανθρώπους. Εάν οποιαδήποτε (συμβουλή) από αυτό (το άρθρο) ηχήσει σαν καμπάνα - Καλά, τότε ξυπνήστε!

Η πρώτη αρχή του ελέγχου των ανθρώπων,  δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι τους ελέγχουν. Αν οι άνθρωποι ήξεραν, αυτή η γνώση θα αναπαραγάγει τη δυσαρέσκεια τους  και ενδεχομένως την εξέγερση, η οποία θα απαιτούσε στη συνέχεια την ωμή βία και τον τρόμο, και είναι σήμερον ντεμοντέ, ακριβά και δεν είναι 100% επιτυχής μέθοδος  ελέγχου.

Είναι πιο εύκολο απ 'όσο νομίζετε να ελέγχει κανείς τους ανθρώπους έμμεσα, να τους χειρίζονται να πιστέψουν ότι εσείς θέλετε να πιστέψουν  και να κάνουν ό, τι εσείς θέλετε να κάνουν.

Μια βασική τεχνική είναι να κρατηθούν ανίδεοι.

Μορφωμένοι άνθρωποι δεν είναι τόσο εύκολο να χειραγωγηθούν. Η κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης ή ο περιορισμός της πρόσβασης στην εκπαίδευση θα ήταν η άμεση προσέγγιση. Αυτό θα ανέτρεπε τα φασόλια (αμερικάνικη μεταφορά /λαϊκή ρήση). Η έμμεση προσέγγιση είναι να ελέγχει την εκπαίδευση που λαμβάνουν.

Είναι δυνατόν να είναι ένας Ph.D., γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, ή λογιστής, για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα, και ταυτόχρονα να είναι και ένα αμόρφωτο πρόσωπο. Η διαφορά μεταξύ της αληθινής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης έχει καταντήσει έξυπνα θολή στην εποχή μας έτσι ώστε να έχουμε ανθρώπους που ασκούν επιτυχώς τις  κλίσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή να είναι τελείως ανίδεος από τα μεγαλύτερα ζητήματα του κόσμου στον οποίο ζουν.

Το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η απουσία τους από την πηγή της αρχικής σκέψης. Ρωτήστε τους μια ερώτηση και θα καταλήξουν να απαγγέλλουν το τι σκέφτεται κάποιος άλλος (π.χ αποφθέγματα μεγάλων ανδρών )  , ή σκεπτικός σαν απάντηση θα ήταν. Τι σκέφτονται .......Λοιπόν, ποτέ δεν το σκέφτηκα. Η εκπαίδευσή τους αποτελείται από την εκμάθηση πώς να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη και τις παραπεμπόμενες σε αυτήν πηγές.

Αυτό απλοποιεί πολύ τα πράγματα για τον ελεγκτή γιατί με πολλά χρήματα, χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, επιχορηγήσεις, και την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης, είναι σχετικά εύκολο να τους ελέγχετε και ποιους ή ποιες ως αρχές θα σκέφτονται και ποιους θα αναφέρουν, αντί να κάνουν τη δική τους σκέψη.

Μια άλλη τεχνική είναι να τους κρατάς απασχολημένους. Οι Ρωμαίοι  αυτοκράτορες είχαν στάδια θεαμάτων (τσίρκα)  και  διαγωνισμούς μονομάχων (αρένα), διότι δεν είχαν τηλεόραση. Έχουμε τηλεόραση, επειδή δεν έχουμε τσίρκα και εκδηλώσεις μονομάχων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο σκοπός είναι να κρατήσει τα μυαλά των ανθρώπων επικεντρωμένα στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, και περιφερειακά πολιτικά ζητήματα. Αυτός είναι ο τρόπος και εσείς δεν θα έχετε να ανησυχείτε, ότι θα καταλάβουν ποτέ τα πραγματικά ζητήματα και αυτό σας επιτρέπει να τους ελέγχετε.

Ακριβώς όπως ένα αληθινά μορφωμένο άτομο είναι δύσκολο να ελεγχθεί, το ίδιο είναι και ένα οικονομικά ανεξάρτητο άτομο. Επομένως, θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα παράγουν ανθρώπους που εργάζονται για μισθούς, αφού οι μισθωτοί έχουν ελάχιστο έλεγχο της δεδομένης οικονομικής τους μοίρας. Θα θέλατε επίσης να ελέγχετε την νομισματικής, πιστωτικής και τα τραπεζικά συστήματα. Αυτό θα σας επιτρέψει στο να διογκώσει το νόμισμα και να καταστεί σχεδόν αδύνατο για τους μισθωτούς να συσσωρεύσει κεφάλαια.  Μπορείτε επίσης να αναγκάσετε τον περιοδικό αντιπληθωρισμό για να καταρρεύσετε τις οικογενειακές επιχειρήσεις, τα οικογενειακά αγροκτήματα, και τους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων κοινοτικών τραπεζών.

Για να κρατήσετε τα συνδικάτα υπό έλεγχο, προωθείτε ακριβώς ένα σχέδιο που επιτρέπει σε σας για να μετατοπίσετε τις εργασίες παραγωγής εκτός της χώρας και στην συνέχεια να επαναφέρει τα προϊόντα ως εισαγωγές (καλείται ελευθεροποίηση των συναλλαγών, ελεύθερο εμπόριο). Με αυτό τον τρόπο θα καταλήξετε με όχι ενώσεις ή με υπάκουα συνδικάτα.

Μια άλλη τεχνική είναι να αγοράζεις και τα δύο πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε μετά από ένα διάστημα οι άνθρωποι θα αισθάνονται ότι δεν έχει σημασία αν θα ψηφίσει για τις υποψήφιες Α ή Υποψήφιος Β, αφού στο τέλος θα πάρουν τις ίδιες πολιτικές. Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλη απάθεια και μια πεποίθηση ότι η πολιτική διαδικασία είναι άχρηστο για τη διενέργεια της πραγματικής αλλαγής.

Αρκετά σύντομα θα έχετε έναν πληθυσμό που αισθάνεται εντελώς αβοήθητος, και σκέφτεται τα άσχημα πράγματα που τους συμβαίνουν και ότι δεν είναι κανείς άμεσα υπεύθυνος, ειδικότερα, ακριβώς λόγω της δεδομένης παγκόσμιας κατάστασης ή εξέλιξης (επανάστασης) του ιδίου συστήματος ή κάποια άλλη εξωπραγματική αφηρημένη έννοια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσφέρετε αποδιοπομπαίους τράγους.

Στη συνέχεια μπορείτε να τους κάνετε να αιμορραγούν μέχρι να στεγνώσουν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε υπερβολικά πολύ ότι ένας από αυτούς θα γλιστρήσει μέσα στο σπίτι σου μια νύχτα και κόψει το λαιμό σας. Αν το κάνεις σωστά, δεν θα ξέρουν καν ποίων λαιμό κόβουν.

Charley Reese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου