Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Χαβιέρ Σολάνα: «Γιατί πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση»


Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_354.html#more
Ιούνιος 15, 2011.

Ο πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα, προέτρεψε την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι «θα συμβάλλει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων». Τόνισε ότι η συνεργασία Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και Άγκυρας είναι το θεμέλιο για την επίτευξη μιας μόνιμης διευθέτησης.


Σε άρθρο του στην σερβική εφημερίδα Danas ο Σολάνα τόνισε ότι η εμπλοκή της ΕΕ, στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων στην περιοχή της Μεσογείου, θα αναπτυχθεί πιο εύκολα σε συνεργασία με την Τουρκία.

«Στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη η συνεργασία της ΕΕ και της Τουρκίας αποτελεί το θεμέλιο για την επίτευξη μια μακροπρόθεσμης επιλογής», σημειώνει  ο Σολάνα και θα συνεχίσει: « ο κόσμος θεωρεί σημαντική την συνεργασία Τουρκίας και ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να συναντιούνται και να αποφασίζουν για το πώς θα επιλύσουν ορισμένα προβλήματα. Είναι κάτι το οποίο είναι σαφές και καθορισμένο. Αυτό σημαίνει είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Αυτό είναι το όνειρό μου και εύχομαι να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Σολάνα.
--
Πηγή: ina-online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου