Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ, ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΙΠΕ "Ναι" στον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Από το ιστολόγιο http://isxys.blogspot.com/2011/06/blog-post_7809.html#more

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Π ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ... 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΝΑΚΙΑ, ΤΙΣ... ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ...(ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ) ΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.  
ΑΙΔΩΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ  Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΟΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ..."ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ" ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ...
Το «πράσινο φως» για να συνδικαλίζονται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη μερικώς την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (σσ. με περιορισμένα δικαιώματα) και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Δηλαδή, μπορεί να συστήσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, όπως είναι οι πολιτισμικοί, οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι. Αντίθετα, δεν μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό Σωματείο σύμφωνα με το Ν. 1264/1982, καθώς ο νόμος αυτός, μεταξύ των άλλων, προϋποθέτει ότι οι απασχολούμενοι στις Ένοπλές Δυνάμεις πρέπει να συνδέονται με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει, αλλά και οι σκοποί των Σωματείων που ενεργοποιούνται σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο του 1982, είναι εντελώς διαφορετικοί από τους αυτούς των μη κερδοσκοπικών Σωματείων.  Επίσης, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σ.σ.: δηλαδή δεν θα επιδοτούνται όπως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ; Απαράδεκτο!) και αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση που είχε κρίνει τα αντίθετα και επανέπεμψαν την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο.

Καλή μετανάστευση. Έλληνες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου