Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Reuters: Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23817&category_id=541
Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή χρηματιστήρια και το ευρώ σημείωσαν άνοδο μετά την ψήφιση...  
Reuters: Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην Ελλάδα
του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου, οι αγορές θεωρούν ακόμα ότι η Ελλάδα έχει 80% πιθανότητες να πτωχεύσει σε ορίζοντα πενταετίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.




Επίσης η «εύθραυστη» κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες για να επιβάλει αυξήσεις στους φόρους και να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις λόγω της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας, την ώρα «που μια βίαιη πτέρυγα, πάντα παρούσα στην ελληνική πολιτική σκηνή, έχει κάνει έντονη την παρουσία της».

«Στασιαστές, οπλισμένοι με πέτρες και κλομπ, επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο πόλεμο για αρκετές ώρες με την αστυνομία, εν μέσω αποπνικτικής ατμόσφαιρας στο κέντρο της Αθήνας» τονίζεται.

«Τα πρόβλημα του Παπανδρέου δεν είναι στο κοινοβούλιο, αλλά σε αυτό που γίνεται έξω από αυτό. Όχι στην πλατεία Συντάγματος, όπου συγκεντρώνονται μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, αλλά σε όλη την Ελλάδα των 11 εκατ. ανθρώπων», είπε ο επικεφαλής της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου