Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το Λονδίνο φοβάται μην γίνει Αθήνα!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/30/109806/


Σήμερα αναμένεται να παραλύσει το Λονδίνο, με αφορμή τη γενική απεργία που προκήρυξαν 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της λιτότητας. Πληροφορίες θέλουν την βρετανική κυβέρνηση να φοβάται μη τυχόν και επαναληφθούν αυτά που είδαμε στην Αθήνα, και είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τα οποιαδήποτε επεισόδια.
Η κυκλοφορία οχημάτων έχει απαγορευτεί στο κέντρο του Λονδίνου, και οι δρόμοι γύρω από το Westminster θα είναι αποκλεισμένοι στη διάρκεια της προγραμματισμένης πορείας των δασκάλων.
Η φρούραρχος του κοινοβουλίου Jill Pay, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα υπάρξει μεγάλη αστυνομική παρουσία πέριξ του παλατιού Westminster. Αυτά που συνέβησαν στην Αθήνα έχουν τρομάξει τους αρμόδιους, και δεν θέλουν να αφήσουν το  οποιοδήποτε περιθώριο για ανάλογες σκηνές βίας.
Εν τω μεταξύ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως «σήμερα είναι απλά η αρχή». Αυτό που επιθυμούν είναι η πανεθνική αγωνιστική δράση, μέχρι να καταρρεύσει η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού.
Παρά τον μεγάλο θυμό των συνδικαλιστών, εξαιτίας των πολλών περικοπών στις αποδοχές, στις συντάξεις, κλπ. οι διαφορές μεταξύ της Αθήνας και του Λονδίνου είναι πολλές.
Τα συνδικάτα του δημοσίου της Αγγλίας δεν έχουν τόσες συμπάθειες όσο αυτά της Ελλάδας. Και τα τρία μεγάλα κόμματα της Βρετανίας αντιτίθενται στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο David Cameron κατηγόρησε χθες τον αρχηγό των Εργατικών Ed Miliband, ότι δεν παίρνει θέση, και ότι είναι «τσιράκι των συνδικάτων». Δεν έπεισε όμως, αφού ήδη ο Miliband  χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ως λάθος.
Πράγματι, ο Ed Miliband δυσκολεύεται να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, την ώρα που οι συνδικαλιστές κλείνουν σχολεία,  προκαλούν προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, και απειλούν να σταματήσουν το μετρό.
Οι απεργοί δεν έχουν τη συμπάθεια του βρετανικού λαού. Πολλοί Βρετανοί θέλουν αυστηρότερη νομοθεσία εναντίον των απεργιών, και σκληρότερο συνδικαλιστικό δίκαιο.
Το Λονδίνο δεν είναι Αθήνα. Αν όμως εμμείνουν στις πολιτικές τους, οι  Cameron και Nick Clegg θα δουν τη κατάσταση να γίνεται όλο και πιο φλογερή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
S.A.-First Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου