Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το video της ντροπής

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23784&categories_id=69
Πολλά ερωτηματικά εγείρει video από τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου απεικονίζονται...  
Το video της ντροπής
δύο άτομα με λοστούς και καλυμμένα πρόσωπα, εκ των πέντε που διακρίνονται, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.





Το video προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους, πρόκειται για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.











Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».







Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.





Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».


Στο μεταξύ, έγγραφο για τη διαβίβαση του video που προβλήθηκε χθες Τρίτη απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, διέταξε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  Γ.  Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.).






Ο υπουργός ζήτησε τη διερεύνηση και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.


Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Το επίμαχο υλικό έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών και παρακρατικών, καθώς ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Παρά ταύτα δεν συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνομιλούν μαζί τους και στη συνέχεια τους συνοδεύουν πίσω από κάγκελα που έχουν στηθεί στο προαύλιο της Κοινοβουλίου.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το Video


Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα άτομα που εμφανίζονται στο video που προβλήθηκε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό και χαρακτηρίζονται σε ιστοσελίδα ως παρακρατικοί να ακολουθούν τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν στη στοά της οδού Οθωνος όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια πορείας.


Κατά την ανακοίνωση πολίτες που είδαν το επεισόδιο, τηλεφώνησαν στην άμεση δράση και στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που τους απεγκλώβισε και τους συνόδευσε στον περίβολο της Βουλής, όπου παρέμειναν είκοσι λεπτά και αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου