Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εκοιμήθη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας

Εκοιμήθη σήμερα ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, μακαριστός Γέροντας π. Φιλάρετος Κωνσταντακόπουλος, σε ηλικία 55 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή, 1η Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας υπό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Η καταγωγή του μακαριστού Γέροντα ήταν από το Κρυονέρι Τριφυλίας της Μεσσηνίας και έγινε μοναχός στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Στις 27 Μαρτίου 1977 χειροτονήθηκε διάκονος στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, και στις 10 Απριλίου 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος λαμβάνοντας το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Στις αρχές του 1985 εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας ενώ το 1993, εξελέγη καθηγούμενος της Μονής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «οι διοικητικές και πνευματικές ικανότητες που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα, συνέβαλαν ώστε να επανδρώσει την Ιερά Μονή με νέα αδελφότητα, να την ανακαινίσει και ταυτόχρονα να αναδείξει και αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της».

ΠΗΓΗ ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου