Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συναίνεση σε αποκρατικοποιήσεις και περιστολή των δαπανών


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77562&catID=1

Με 155 «ναι», 136 «όχι» και 5 «παρών» υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος από τη Βουλή. Εκτός κομματικής «γραμμής» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου και οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, κ.κ. Πάνος Καμμένος και Σπύρος Γαληνός στην ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο. 

Με τις ψήφους της κυβερνητικής παράταξης, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις και τις περικοπές στις δαπάνες έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα, στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, αφού κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν της δόθηκε ο λόγος, ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε όλα τα άρθρα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις. «Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ΝΔ ψήφισε «όχι» επί της αρχής και καταψήφισε τα άρθρα για τα νέα φορολογικά μέτρα. Διαφώνησε με την σύσταση και την λειτουργία του Ταμείου που θα διαχειριστεί τις αποκρατικοποιήσεις και συμφώνησε γενικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου ο οποίος κατήγγειλε το προεδρείο της Βουλής διότι δεν του έδωσε τον λόγο. Στη συνέχεια ψήφισε «όχι» σε όλα και αποχώρησε από την αίθουσα. Και ο βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Γαληνός πήρε το λόγο και καταψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο.

Το ΚΚΕ, το ΛΑ.ΟΣ., ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, το Άρμα Πολιτών καταψήφισαν επί της αρχής και επί των άρθρων τον εφαρμοστικό νόμο.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας ψήφισαν «παρόντες» επί της αρχής. Υπερψήφισαν ορισμένα άρθρα για τις αποκρατικοποιήσεις και την φορολογία. «Παρών» σε όλα ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Κιλτίδης.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου ψήφισε «όχι» επί της αρχής και καταψήφισε μόνο τα άρθρα για το φορολογικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου