Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την αστυνομική βία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77576&catID=3


Η διαδικτυακή πύλη euobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο « H Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τις μεθόδους καταστολής των ελληνικών διαδηλώσεων», αναφέρει ότι η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη χρήση «υπερβολικής βίας» από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας στην προσπάθειά τους να καταστείλουν τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει ότι καταγράφηκαν απαράδεκτες μέθοδοι καταστολής εις βάρος των (σε μεγάλο βαθμό) ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος. «Μαρτυρίες αλλά και σχετικά βίντεο δείχνουν ότι υπήρξε επανειλημμένη χρήση βίας από την αστυνομία στις πρόσφατες διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σε υπερβολικό βαθμό χρήσης δακρυγόνων και άλλων χημικών εναντίον των διαδηλωτών που στην πλειοψηφία τους διαμαρτύρονταν ειρηνικά. Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας που ήταν παρόντες στην Πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών ξυλοδαρμού ειρηνικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις της αστυνομίας».

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι εκατοντάδες πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς από τις επιθέσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου