Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Η επιλεκτική χρεοκοπία αποτελεί την έσχατη επιλογή»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80313&catID=14


Αντίθετος με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς το σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, χαρακτηρίζοντας «άστοχες» τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις για το ζήτημα τόσο του υπουργού Οικονομικών όσο και του Πρωθυπουργού.

«Οι τελευταίες "άστοχες" επίσημες δηλώσεις, αρχικά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, περί επιλεκτικής χρεοκοπίας και στη συνέχεια του ίδιου του πρωθυπουργού περί μερικής αδυναμίας πληρωμών στη γερμανική έκδοση των Financial Times, έχουν προκαλέσει "σημαντική ζημιά"», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση υποβάθμισης «των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας».

Όπως είπε, «για τον απλό Έλληνα πολίτη, τον αποταμιευτή, τον επιχειρηματία, οι όροι "επιλεκτική χρεοκοπία" και "selective default" εκφράζουν την ίδια, ακριβώς, κατάσταση: άρνηση ή αδυναμία πληρωμής κάποιων υποχρεώσεων, για κάποιο χρονικό διάστημα».

«Τόσο για μία επιχείρηση όσο, πολύ περισσότερο, για ένα κράτος, οποιαδήποτε μονομερής παραβίαση μιας οικονομικής συμφωνίας, αποτελεί την έσχατη επιλογή που συσσωρεύει και νέα δεινά, ανεξάρτητα του αν ενεργοποιεί ή όχι το μηχανισμό των C.D.S. και πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να προβάλλεται, από την κυβέρνηση, ως διαδικασία βελτίωσης της διαχειρισιμότητας του δημόσιου χρέους μας», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου