Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Θα το… πληρώσουν όσοι Β/Ηπειρώτες δηλώσουν Έλληνες στην απογραφή!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_2627.html

Τώρα και με Νόμο (!) εκβιάζει η Αλβανική Κυβέρνηση

Οι Αλβανοί επιχειρούν να διασπάσουν και την ενότητα της Ομογένειας


• Εντείνονται οι προκλήσεις των Αλβανών προς το Ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου, εν όψει και της απογραφής πληθυσμού που θα γίνει στην γειτονική χώρα το φθινόπωρο. Με Νόμο τώρα, η Αλβανική Κυβέρνηση εκβιάζει ανοιχτά όσους Βορειοηπειρώτες δηλώσουν «ψευδή στοιχεία» κατά την επικείμενη απογραφή!
«Ψευδή» θα είναι τα στοιχεία που θα δηλωθούν και δεν θα συμφωνούν με όσα είναι καταχωρημένα στα… κιτάπια των ληξιαρχείων, πριν το 1990!  Στοιχεία δηλαδή που διαμορφώθηκαν από το τότε καθεστώς Χότζα, το οποίο είχε αλλάξει αυθαίρετα την εθνικότητα και τα ονοματεπώνυμα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…
Οι Αλβανοί λένε, ότι όσοι δηλώσουν «ψευδή στοιχεία», θα αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις και διώξεις. Για παράδειγμα, όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα απολυθούν!
Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση της αλβανικής Κυβέρνησης.
«Η Αλβανία θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν μπορεί να λέγεται δημοκρατική χώρα και να θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, διατηρώντας και εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές καταπάτησης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, που εφάρμοζε το κομμουνιστικό καθεστώτος Χότζα» αναφέρει η Ν.Δ.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ…
Οι προκλήσεις των Αλβανών δεν σταματούν εδώ. Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες, οι «Τσάμηδες» είχαν φθάσει μέχρι τα σύνορα, για να δουν από μακριά τις… περιουσίες τους (!), όπως έλεγαν, ενώ πολλοί προκαλούν τις Αρχές, δείχνοντας διαβατήρια με «χώρα» προέλευσης την «Τσαμουριά»!
Υπενθυμίζεται ακόμη,  ότι τα σχολικά βιβλία των Αλβανών είναι γεμάτα από εθνικιστικές αναφορές περί… «Αλβανικής Ηπείρου», αλλά και από ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα, ότι ο βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός!

ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ…
Η Κυβέρνηση Μπερίσα, που δείχνει ύποπτη ανοχή στα παραπάνω εθνικιστικά φαινόμενα, είναι φανερό, ότι θέλει να διασπάσει τον πυρήνα και την ενότητα των Βορειοηπειρωτών. Αυτό επεχείρησε και ως ένα σημείο το πέτυχε, με το να εποικίζει διάφορες περιοχές της Νοτίου Αλβανίας, (Βορείου Ηπείρου) με κατοίκους του Βορρά! Δηλαδή, δίνει οικονομικά κίνητρα σε Αλβανούς που ζουν στα βόρεια της χώρας, να εποικίσουν σε νότιες περιοχές, για να αλλοιώσει το Ελληνικό στοιχείο! Έτσι μόνο, μπορεί να εξηγηθεί η ραγδαία αύξηση ντόπιου πληθυσμού, με την παράλληλη μείωση του ποσοστού των Ελλήνων, κάτι που είναι εμφανές τελευταία στους Αγίους Σαράντα, στη Χιμάρα, στην Κορυτσά, στο Αργυρόκαστρο κ.α.

ΩΣ ΠΟΤΕ;..
Ως πότε η Ελληνική Κυβέρνηση θα αδιαφορεί μπροστά σε αυτή τη κατάσταση;
Η απουσία της είναι παροιμιώδης, αφού όχι μόνο δεν «απαντά» στις προκλήσεις των Αλβανών, αφήνοντας απροστάτευτο έτσι το συνεχώς απειλούμενο Ελληνικό στοιχείο, αλλά κυρίως προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να βοηθήσει την Αλβανία στην ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς παράλληλα να τους θέτει και κάποιους όρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
Αυτή η πορεία όμως, εξαρτάται άμεσα από τα αποτελέσματα της επικείμενης απογραφής. Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ήταν να διεξαχθεί φέτος την άνοιξη, αλλά μετατέθηκε για το Νοέμβρη.
Τα αποτελέσματά της θα κρίνουν, αν η Αλβανία έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα, και πληροί τους όρους για να γίνει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν δηλαδή, σέβεται την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών της. Ήδη, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την έως τώρα συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης, αφού με το να εκβιάζει τις μειονότητες που ζουν στη χώρα, όχι μόνο δεν έρχεται πιο κοντά στην «Ενωμένη» Ευρώπη, αλλά όλο και περισσότερο απομακρύνεται…

από: http://www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου