Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από ποτέ για τους Έλληνες της Αλβανίας

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_08.html

Το νόμο περί απογραφής πληθυσμού ενέκρινε η Βουλή της Αλβανίας με 71 ψήφους υπέρ και μόνο δύο αποχές, από τους βουλευτές του Τσάμικου κόμματος PDIU.

Οι αλλαγές που πρότεινε ο κ. Idrizi (βουλευτής του PDIU) έγιναν εν μέρει δεκτές από την κυβέρνηση με σχετικές προσθήκες. Στην ομιλία του στο Αλβανικό κοινοβούλιο, τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά πολύ λεπτά ζητήματα και θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς από την Αλβανική βουλή και από τις ομάδες ενδιαφέροντος (άραγε ο κ. Ιντρίζει εννοεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως οι μειονότητες ή αναφέρεται στις εθνικιστικές ομάδες που αλωνίζουν στην Αλβανία συλλέγοντας υπογραφές κατά του νόμου;)

Με την δικαιολογία της αποφυγής διαφόρων παραπλανητικών στοιχείων, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση για πρόστιμο ύψους 1.000.000 λεκ για όποιον δηλώσει ψεύτικα στοιχεία (σίγουρα την Αλβανική πλευρά δεν την ενδιαφέρουν τα όποια άλλα ψεύτικα στοιχεία, παρά μόνο αυτό της εθνικότητας). Εκτός αυτού, με βάσει την εισήγηση του PDIU, η στατιστική αρχή INSTAT θα πρέπει να κάνει έλεγχο σε κάθε περίπτωση στα μητρώα του ληξιαρχείου της εκάστοτε περιοχής, και αν προκύπτει διαφορετική εθνικότητα σε αυτά, θα καταχωρούνται με αυτή (δηλαδή με την Αλβανική). Έτσι η ποινή αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για κάποιον που μένει εκτός των μειονοτικής ζώνης να δηλώσει Έλληνας, ενώ περαιτέρω στις περιοχές αυτές όποιος παρά τις ποινές δηλώσει Έλληνας, θα καταχωρείται ως Αλβανός βάσει των μητρώων. Υπενθυμίζουμε πως μέχρι και αμιγώς Ελληνικές περιοχές όπως η Χειμάρρα και η Νάρτα Αυλώνας για το Αλβανικό κράτος, δεν κατοικούνται από Έλληνες.

Τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από ποτέ για τους Έλληνες της Αλβανίας. Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε μονό τα 99 χωριά της Δερόπολης μπορούν να δηλώσουν εθνικότητα ελληνική. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε. Η Νάρτα ,η Χειμάρρα, οι Αγ. Σαράντα, η Κορυτσά που δεν γραφόταν η ελληνική εθνικότητα στα μητρώα (οι περιοχές κατά τους Αλβανούς είναι εκτός μειονότητας) αν θέλουμε να μην καταδικαστούμε ή δηλώνουμε Αλβανοί ή δεν απογραφόμαστε καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου