Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μύρισε χρυσάφι στη Χαλκιδική, οφέλη για την Ελλάκτωρ

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Εντυπωσιακά εκτιμάται ότι θα είναι τα οφέλη για την Ελλάκτωρ από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές με την κυβέρνηση για ην έκδοση των αδειών εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.
 Στα τέλη Ιουλίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις αναφορικά με την αδειοδότηση για την European Godlfields, δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
"Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας (αδειοδότησης) και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις στα τέλη αυτού του μήνα", δήλωσε ο κ. παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε πως στην πραγματικότητα η σχετική άδεια θα χορηγηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο η ανακοίνωση θα γίνει αργότερα. "Η άδεια θα χορηγηθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου", δήλωσε το στέλεχος, που δεν ήθελε να κατονομαστεί.
Στα μεταλλεία, όπως επισημαίνεται από πηγές προσκείμμενες στην Ελλάκτωρ, η εξασφάλιση των αδειών εξόρυξης χρυσού για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής (5% άμεση συμμετοχή και 19,3% συμμετοχή στη EUROPEAN GOLDFIELDS) θα δημιουργήσει νέο αντικείμενο εργασιών για την ΑΚΤΩΡ, ενώ είναι θέμα χρόνου οι τελικές υπογραφές από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Σ.Κ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου