Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Επανασύσταση του ΥΕΝ ζητεί ο ΣΕΕΝ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την αποκοπή του από το Λιμενικό Σώμα εκφράζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).


«Ηεφοπλιστική κοινότητα θεωρεί ότι με την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και κυρίως την απογύμνωσή του από το Λιμενικό Σώμα, υπονομεύεται ένα σημαντικό πλεονέκτημα που είχε η ελληνική ναυτιλία εδώ και πολλές δεκαετίες», υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Σημειώνεται ακόμη ότι «η δυνατότητα ενός ενιαίου διοικητικού φορέα που θα αντιμετωπίζει και θα διαχειρίζεται συνολικά τα θέματα της ναυτιλίας, αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο διοικητικό πρότυπο».
Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό, αναφέρεται ότι οι αξιωματικοί του διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνική εμπειρία και υπηρεσιακή τεχνογνωσία, τα οποία σε συνδυασμό με τη στρατιωτική πειθαρχία και οργάνωση, τους κάνουν πλέον κατάλληλους για τη στελέχωση και διοίκηση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας.

Ο ΣΕΕΝ τονίζει, τέλος, πως πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα η επανασύσταση του ΥΕΝκαθώς η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι θα στηρίζει τη ναυτιλία και ότι θα προχωρήσει σύντομα σε σχέδιο για την ανάπτυξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.

ΠΗΓΗ naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου