Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τι δηλώνει για τις «ειδικές οικονομικές ζώνες» Προαναγγελία Ρεν για δραματικές αλλαγές στα εργασιακά ;

Από το protothema

Προαναγγελία αποφάσεων που θα αλλάξουν δραματικά το επιχειρηματικό και εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν!

Απαντώντας - και δη γραπτώς - σε ερώτηση Ευρωβουλευτών, ο αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος αποκαλύπτει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο δημιουργίας στην Ελλάδα «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» (!) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την ελληνική κυβέρνηση για την «βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στη χώρα».

Οι περί ων ο λόγος «ειδικές ζώνες» αφορούν στη χωροθέτηση συγκεκριμένων περιοχών οι οποίες θα τελούν υπό ειδικό καθεστώς και προσφέρουν στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί μια σειρά από προνόμια. Όπως ειδικό φορολογικό καθεστώς (φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις), απλοποιημένες διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας, πρωτίστως όμως … «ειδικό εργασιακό καθεστώς», όπερ σημαίνει διαφορετικά, δηλαδή ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ, επίπεδα αμοιβών των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις!


Συγκεκριμένα ο κύριος Ρεν, στην γραπτή του απάντηση στην σχετική ερώτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει: «Πιστεύουμε πως είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εξετάσουν οι ελληνικές αρχές, αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αν η κυβέρνηση το αποφασίσει, η Κομισιόν είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα την πιθανότητα να δοκιμαστούν αυτές οι ιδέες στην πράξη».

Ιδέες που κατά τον ίδιο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου