Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή την νίκη του ισλαμικού κόμματος στην Τυνησία Γαλλική εφημερίδα κάνει τον Μωάμεθ «εκδότη» της!!!

Από το protothema

Η εβδομαδιαία γαλλική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, η οποία μετονομάστηκε για την περίσταση "Σαρία Hebdo", αποφάσισε να κάνει τον Μωάμεθ "εκδότη" του επόμενου φύλλου της προκειμένου να "γιορτάσει τη νίκη" του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία.

"Με σκοπό να γιορτάσουμε τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία και την υπόσχεση του προέδρου του CNT (Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου) ότι η σαρία θα είναι η κύρια πηγή νόμων στη Λιβύη, η Charlie Hebdo πρότεινε στον Μωάμεθ να είναι ο εκδότης του επόμενου φύλλου της", ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Στο τεύχος απεικονίζεται ο Μωάμεθ ο οποίος σαφώς ικανοποιημένος δηλώνει: "100 μαστιγώματα, αν δεν πεθάνουν από τα γέλια!" Μέσα στην εφημερίδα υπάρχει ένα άρθρο του "συντάκτη Μωάμεθ" στο οποίο εξηγεί "τη χαλαρή σαρία", ενώ ο Μωάμεθ απεικονίζεται με μια κόκκινη μύτη κλόουν και τη φράση: "Ναι, το Ισλάμ είναι συμβατό με το χιούμορ".

Η εφημερίδα η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στο Twitter έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου