Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κοινό μέτωπο Κένυας-Σομαλίας κατά των Shebab

Από το real

H Κένυα και η Σομαλία συμφώνησαν να "πολεμήσουν μαζί" τους Σομαλούς ισλαμιστές Shebab, οι οποίοι είναι ο "κοινός εχθρός τους", ανακοίνωσαν οι δύο πρωθυπουργοί, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ναϊρόμπι.

"Η απειλή, που δημιουργούν οι Shebab, αποτελεί ένα κοινό εχθρό για την Κένυα και τη Σομαλία και πρέπει να καταπολεμηθεί από κοινού, με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κοινή αυτή ανακοίνωση έχει ως στόχο να διαλύσει την ανησυχία που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο της Σομαλίας Σαρίφ Σέιχ Αχμεντ, ο οποίος είχε επικρίνει την είσοδο σε σομαλικό έδαφος, στα μέσα Οκτωβρίου, του κενυατικού στρατού για την εξουδετέρωση των ανταρτών Shebab.


Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για το σκοπό αυτό να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή για υψηλού επιπέδου συντονισμό, προστίθεται στην ανακοίνωση. "Η σομαλική κυβέρνηση υποστηρίζει τη δραστηριότητα των κενυνατικών δυνάμεων, η οποία συντονίζεται από την ομοσπονδιακή μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας και η οποία διεξάγεται σε πνεύμα καλής γειτονίας και Αφρικανικής ενότητας", προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι Shebab ευθύνονται για τις απαγωγές δυτικών από την Κένυα ενώ έχουν προειδοποιήσει ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους και στις δύο χώρες αν η Κένυα δεν αποσύρει τα στρατεύματα της από το Σομαλικό έδαφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου