Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σαλπάρει η ρωσική αρμάδα για Αιγαίο-Α.Μεσόγειο - Συνέδριο για ΑΟΖ

Από το defencenet

Μία τεράστια αρμάδα, που αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου  Admiral Kuznetsov, αποπλέει σε 10 ημέρες από τον Βόρειο Ωκεανό και ξεκινάει το μακρύ ταξύδι του για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου θα βρίσκεται περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και βέβαια, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για "ενεργητική" ανθυποβρυχιακή προστασία (η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί έχει όλες τις λεπτομέρειες για την αρμάδα και των σκαφών που την ακολουθούν), η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει το "παρών" στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Α.Μεσογείου.

Συνολικά θα παραμείνουν τρείς μήνες, θα είναι στο Αιγαίο κατά την διάρκεια των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου και σε όλο αυτό το κρίσιμο και ρευστό διάστημα θα βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρίσκονται, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας.  
Το Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει μαζί του περί τα 20 μαχητικά Su-33, πυρηνικά οπλα των 500 kt, ελικόπτερα Κa-27κλπ. Η επίσκεψη του Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο θα αποτελεί το 5ο ταξίδι του πλοίου μακριά από την βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά (και οι ΗΠΑ είναι απόλυτα θετικές σε αυτή την εξέλιξη) και κατ'αυτό τον τρόπο να υπάρξει "συνένωση" των ΑΟΖ ελλάδας και Κύπρου.
Περισσότερα για το θέμα αυτό θα μάθουμε το ερχόμενο Σάββατο στις 12/11, στο ανοιχτό σε συμμετοχή των πολιτών, συνέδριο για την ΑΟΖ που διοργανώνεται από τον Βασίλη Κικίλια, υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. πέρσι στην περιφέρεια Αττικής (κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού στις 11.00 το πρωί). Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, ο διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου Σόλων Κασίνης και ο στρατηγικός αναλυτής Ν.Λυγερός. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου