Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του» Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ιστορική συμφωνία στην Αθήνα


«Ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του»
Aπό το newsbomb

Δεκάδες δημοσιογράφοι, απεσταλμένοι από Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο,  βρέθηκαν χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να μεταδώσουν την είδηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα.
Τα περισσότερα μέσα έκαναν λόγο για ιστορική συμφωνία, ενώ το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου, ως επόμενου πρωθυπουργού, αναφέρεται σχεδόν σε όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα.
«Αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του», γράφει το Spiegel. 
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πρώτο θέμα και στους New York Times, που αναφέρουν το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου ως το επικρατέστερο για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Οι Έλληνες συμφωνούν για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Παπανδρέου», γράφει το BBC, ενώ η Bild διερωτάται «Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πτώχευση»;
«Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα», γράφει το Sky News.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Σαμαράς μετρίασε την εκ βάθρων αντιπολιτευτική του στάση για την απόφαση της Συνόδου των Βρυξελλών. Αναφέρει επίσης τον Λουκά Παπαδήμο ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Η ιταλική Repubblica γράφει: «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για τις μεταρρυθμίσεις, μετά εκλογές. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν θα οδηγήσει τη νέα κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη να διαχειριστεί την κρίση. Στη θέση του ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος».
«Ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας» αναρωτιέται το CNN.
Η γαλλική Liberation αναφέρει: «Προς νέα κυβέρνηση η Ελλάδα», ενώ η Le Monde περιγράφει αναλυτικά τις τελευταίες δραματικές ώρες των συνομιλιών στο προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου