Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εμπλοκή μετά την άρνηση της ΝΔ για συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση


Από το real

Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο καθώς ο επικρατέστερος για νέος πρωθυπουργός θέτει ως προϋπόθεση για να αναλάβει τόσο το χρονικό διάστημα της κυβέρνησης όσο και τη δυνατότητα να επιλέξει σε αυτήν – σε διαβούλευση βεβαίως με τα κόμματα – ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα σε στελέχη εντός κι εκτός των κομμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος έχοντας επίγνωση το τι σημαίνει ένα «όχι» και τι επίπτωση θα είχε αυτό στην Ευρώπη, δεν προτίθεται να πει και «ναι» χωρίς να υπάρχουν όροι που θα του επιτρέψουν να δώσει τη μάχη της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου