Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Άνοδος 3,6% στην εβομάδα ο Dow

Dow12.294,00124,35 1,02%  



  Nasdaq2.618,6419,19 0,74%  

H Wall Street χθες
Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow να καταγράφει άνοδο για τέταρτη διαδοχική ημέρα και τον S&P 500 να επιστρέφει σε θετικό πρόσημο για το 2011.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από χαμηλό όγκο ενόψει της τριήμερης διακοπής, έδωσαν τα ικανοποιητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και η έγκριση από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δίμηνη παράταση φοροαπαλλαγών για τους μισθωτούς.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 124,35 μονάδες (1,02%) κλείνοντας στις 12.294 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 19,19 μονάδων (0,74%) και έκλεισε στις 2.618,6 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 11,33 μονάδων (0,9%) κλείνοντας στις 1.265,3 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow σημείωσε άνοδο 3,6%, ο Nasdaq 2,5% ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 3,7%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 28 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 2 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 5,6 δολ. με άνοδο 0,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,38%. Ακολούθησαν η Walt Disney με κέρδη 2,03% και κλείσιμο στα 37,7 δολ. και η Cisco η οποία έκλεισε στα 18,47 δολ. με άνοδο 1,85%. Αντίθετα πτώση σημείωσαν Alcoa (0,51%) και Boeing (0,43%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.


Στο μέτωπο της οικονομίας, οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση συμπληρώνοντας τρεις συνεχείς μήνες ανόδου ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης. Ειδικότερα οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1,6% από τον Οκτώβριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 315.000 όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μεγαλύτερη άνοδο 2,6%. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι η μέση τιμή υποχώρησε 2,5% σε ετήσια βάση.

Οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών το Νοέμβριο σημείωσαν οριακή αύξηση, ενώ μικρά ήταν τα κέρδη και στο εισόδημα τους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 13,1 δισ. δολ. ή 0,1% το Νοέμβριο από τον Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι δαπάνες είχαν σημειώσει μικρή άνοδο 0,1% και τον Οκτώβριο. Το εισόδημα στο μεταξύ σημείωσε επίσης οριακή άνοδο 0,1% το Νοέμβριο έπειτα από αύξηση 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα τόσο στις δαπάνες όσο και στο εισόδημα.

Μεγαλύτερη αύξηση της αναμενόμενης κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, με τη μεγαλύτερη ώθηση να προέρχεται από την ισχυρή ζήτηση για πολιτικά αεροσκάφη. Αναλυτικότερα, οι παραγγελίες αγαθών που σχεδιάστηκαν να αντέχουν τουλάχιστον τρία έτη ενισχύθηκαν κατά 3,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 206,99 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση των παραγγελιών κατά 3%.

Η αμερικανική Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκριναν την επέκταση για δύο μήνες του προγράμματος για τις φοροαπαλλαγές στο εισόδημα από μισθωτή εργασία. Η Γερουσία πέρασε το μέτρο χωρίς επίσημη ψηφοφορία. Με το πακέτο συνολικού ύψους 33 δισ. δολ. παρατείνεται επίσης για δύο μήνες το πρόγραμμα των εκτεταμένων ομοσπονδιακών επιδομάτων ανεργίας, ενώ ακυρώνονται οι περικοπές στις πληρωμές των γιατρών που δέχονται ασθενείς στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος Medicare.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, η AT&T Inc. εξασφάλισε το "πράσινο φως" από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την εξαγορά αδειών συχνοτήτων από την Qualcomm Inc. έναντι 1,93 δισ. δολ. Η έγκριση έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά την απόρριψη των σχεδίων του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών για την εξαγορά της T-Mobile USA Inc. Η πώληση των αδειών συχνοτήτων που καλύπτουν 300 εκατ. άτομα εγκρίθηκε την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Η υπηρεσία σημειώνει ότι η AT&T δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες με τρόπου που θα επηρεάζει άλλους ασύρματους παρόχους. Η μετοχή της AT&T σημείωσε άνοδο 0,71% στα 29,87 δολ.

Στην εξαγορά της θυγατρικής της Total στο χώρο της ηλιακής ενέργειας, Tenesol, θα προχωρήσει η SunPower. Ειδικότερα, η SunPower θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 165,4 εκατ. δολ. Η Total, η οποία είναι μέτοχος πλειοψηφίας την SunPower θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην τελευταία σχεδόν στο 66% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 18,6 εκατ. δολ., ή 8,8 δολ. ανά μετοχή, καταβάλλοντας premium 50% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Σημειώνεται πως ο κύκλος εργασιών της Tenesol το 2010 ανήλθε σε 240 εκατ. ευρώ ενώ φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 200 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της SunPower ενισχύθηκε 2% κλείνοντας στα 6 δολ.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου