Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κύπρος:Πρόεδρος της Βουλής: Οι ένοπλες δυνάμεις, γροθιά αποτροπής


Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία τόνισε ο κ. Ομήρου ότι δεν μπορεί να είναι ο ταραξίας της περιοχής.

Λευκωσία: Μια από τις πλέον σύγχρονες αεροπορικές βάσεις στον Ελληνισμό χαρακτήρισε την Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κατά την πρωινή επίσκεψή του στο χώρο όπου ευχήθηκε Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα στους αξιωματικούς, στα μόνιμα στελέχη και στους εθνοφρουρούς. Ο Γιαννάκης Ομήρου συγχάρηκε τον διοικητή και τους σμηνίτες της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου για το υψηλό επίπεδο όπως είπε της στρατιωτικής μονάδας αλλά και τον ζήλο και την αφοσίωση με την οποία εργάζονται για την διατήρηση των ενόπλων μας δυνάμεων σε υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος.

Όπως ανέφερε, όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να λειτουργούν ως μια γροθιά αποτροπής για να γνωρίζει η Τουρκία ότι οποιαδήποτε νέα τυχοδιωκτική ενέργεια σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα της προξενήσει βαρύτατο πλήγμα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να γιορτάζουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά κάτω από συνθήκες συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και παραβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας». Το μήνυμά μας είναι σαφές τόνισε ο Γιαννάκης Ομήρου, αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη συνέχισε, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ταυτόχρονα είπε, δίνουμε το μήνυμα ότι αν η Τουρκία πράγματι επιθυμεί να έχει ένα Ευρωπαϊκό δρόμο, οφείλει να εγκαταλείψει τις επεκτατικές συμπεριφορές της σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά και τις απειλές που διατυπώνει σε βάρος της Κυπριακής Προεδρίας, σε βάρος της Γαλλικής Δημοκρατίας γιατί το Γαλλικό Έθνος με τα συντεταγμένα του όργανα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και μάλιστα κατέστησε ποινικό αδίκημα την άρνηση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία τόνισε ο κ. Ομήρου ότι δεν μπορεί να είναι ο ταραξίας της περιοχής. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνω συνέχισε τονίζοντας ότι σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός επαναδιατυπώνει με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς την αμετάκλητη απόφασή του να υπερασπίσει τα πάτρια εδάφη.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου