Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Παιδιά λιποθυμούν και στην Κύπρο από πείνα

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ, αναφέρει πως τα φαινόμενα μαθητών που λιποθυμούν λόγω ασιτίας στην Ελλάδα, κάνουν πλέον την εμφάνιση τους και σε σχολεία της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, δύο αδέλφια μαθητές της τρίτης γυμνασίου σε σχολείο της Πάφου, λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια μαθήματος λόγω ασιτίας.
Οι γονείς των δύο μαθητών έχασαν τις δουλειές τους φέτος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την πενταμελή τους οικογένεια.
Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Πάφου, ο Σύνδεσμος Τρίτεκνων Πάφου και η Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Πάφου έχουν κινητοποιηθεί εδώ και καιρό, κάνοντας έκκλησεις προς τους Κύπριους πολίτες για ευαισθητοποίηση και παροχή βοήθειας προς τις άπορες οικογένειες.

Με διάφορα μηνύματα, οι οργανώσεις προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές με άδεια ψυγεία και άδεια συρτάρια από τρόφιμα. Tαυτόχρονα καλούν τις υπεραγορές να τοποθετήσουν καλάθια τα οποία ο κάθε πελάτης θα μπορεί να γεμίσει με τρόφιμα και να αργότερα να γίνει διανομή τους στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
O πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευση Χρύσανθος Πιερή, δήλωσε στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ότι ο αριθμός των άπορων μαθητών στα δημοτικά έχει αυξηθεί κατά 25%. Aνέφερε επίσης ότι οι άποροι μαθητές προέρχονται κυρίως από πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην Πάφο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Πάφου, Ανδρέα Μιχαηλίδη. Οι μαθητές που λάμβαναν βοήθεια πέρσι ανέρχονταν στου 35-40 ενώ φέτος ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τους 60-65.


ΠΗΓΗ sigmalive
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου