Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οργιάζει το παρασκήνιο για την παράδοση του Εφραίμ - Έληξε η προθεσμία του εντάλματος - Θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά πώς;

- Ο Πούτιν "βάζει πλάτη" στον Εφραίμ για να πατήσει πόδι στο Άγιο Όρος
- "Ιερή" αγανάκτηση των ελλήνων δικαστών για όσους τον προστατεύουν
- Καρατζαφέρης: Πίσω απο την “πρεμούρα” της σύλληψης, ντόπιες και ξένες σκοπιμότητες

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ τον οποίο εξέτασε, ξανά το πρωί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Οπως είπε ο κ. Δοκουσλής, διαπίστωσε ύφεση της λοίμωξης του αναπνευστικού έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο. "Ωστόσο", όπως πρόσθεσε, "αυτό θα καθορισθεί σε νεώτερη εξέταση, νωρίς το απόγευμα".
Ωστόσο γενάται το ερώτημα γιατί αφού ήταν τόσο κακή η κατάσταση της υγείας του δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλα παρέμεινε το κελί του;


Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου κρατάει απoστάσεις απο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αλλά κατακεραυνώνει και όσους παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο Γ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του ανέφερε οτι υπήρξε "πρεμούρα για να μπεί παραμονή Χριστουγέννων ο Εφραίμ στη φυλακή" και υποστήριξε οτι υπάρχουν ελληνικές και ξένες σκοπιμότητες. Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος


Εν τω μεταξύ στις 4 το απόγευμα έληξε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ηγούμενου, αντίθετη ωστόσο άποψη έχει ένας απο τους δικηγόρους του.

Μιλώντας στο Newsit o Σπύρος Αλεξανδρής δήλωσε κατηγορηματικά οτι "δεν λήγει καμία προθεσμία" και πρόσθεσε πως ο ηγούμενος "φέρεται να έχει συλληφθεί τυπικώς, είναι ασθενής και είχε δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών ότι είναι στην διάθεση των αρχών". "Δεν έχει κανένα λόγο να μην εμφανιστεί" συμπλήρωσε.


Στο μεταξύ οι αντιδράσεις στη Ρωσία κλιμακώνονται. Εκτενείς αναφορές γίνονται από τα κρατικά κανάλια, τα οποία μάλιστα συνδέουν την προφυλάκιση του ηγούμενου με τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα και τα προσκυνήματα που οργανώθηκαν για την Τίμια Ζώνη.

Ο ηγούμενος Εφραίμ στήριξε τον Βλ. Πούτιν στην προεκλογική του μάχη και εκείνος που θέλει και τον έλεγχο του Αγίου Ορους του το ανταποδίδει.

Το ρωσικό ίδρυμα του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εξέφρασε τη “βαθιά ανησυχία” για την απόφαση του συμβουλίου εφετών για προφυλάκιση του ηγουμένου . Το ρωσικό Ίδρυμα, έχει μεγάλη επιρροή στα εκκλησιαστικά «γίγνεσθαι» της Ρωσίας, και επικεφαλής του είναι ο προσωπικός φίλος του Πούτιν και πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν ο οποίος έκανε ανοικτά λόγο για πολιτική παρέμβαση στο θέμα.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου