Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δεν είναι μόνο η Αθήνα - «Κύμα» ληστειών στην επαρχία Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα σε όλη τη χώρα

«Φουντώνει» η εγκληματικότητα σε όλη την Ελλάδα με μπαράζ ληστειών από κακοποιούς που όχι μόνο εισβάλλουν σε σπίτια ανήμπορων γερόντων, αλλά και τους επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα ακόμη και στους δρόμους για να αρπάξουν τις οικονομίες τους! Τέσσερις ηλικιωμένοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο μετά από βάναυσα χτυπήματα των ληστών!

Μέσα σε δύο 24ωρα και παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, χτύπησε για δεύτερη φορά στην Λακωνία η σπείρα των αδίστακτων κακοποιών που τρομοκρατεί τους κατοίκους. Αυτή τη φορά, οι τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην Αγία Ειρήνη Λακωνίας και, αφού την ξυλοκόπησαν άγρια, της άρπαξαν χρυσαφικά άγνωστης αξίας και την σύνταξή της. Αμέσως μετά, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται από την Αστυνομία.


Από τις περιγραφές που έδωσε η τραυματισμένη γριούλα, φαίνεται πως ήταν οι ίδιοι που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ένα σπίτι στον οικισμό «Ριβιώτισσα» της Σπάρτης και άρχισαν να χτυπούν τον 85χρονο ιδιοκτήτη που ήταν κατάκοιτος, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα λεκάνης. Μάλιστα, οι αδίστακτοι κακοποιοί τραυμάτισαν με μαχαίρι και την 70χρονη γυναίκα του που προσπάθησε να τον προστατεύσει! Κι όλα αυτά, για να αρπάξουν… 300 ευρώ!

Θύμα ληστών έπεσε και άλλη μία μοναχική ηλικιωμένη που τραυματίστηκε βαρύτατα μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Ταμπούρι – Ρούκι των Θηβών. Ο εγγονός της που πήγε να την επισκεφτεί, την βρήκε αιμόφυρτη στο δάπεδο, ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο και ένα παράθυρο σπασμένο. Η άτυχη γερόντισσα διακομίστηκε στο ΚΑΤ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αφού έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση για να διηγηθεί τι της συνέβη και να δώσει την περιγραφή των δραστών.

Με γροθιές και κλωτσιές, σακάτεψε έναν 77χρονο στη μέση του δρόμου ένας κακοποιός, για να του αρπάξει όσα χρήματα είχε πάνω του και το κινητό του! Η επίθεση έγινε στην Πάτρα, αλλά ο 40χρονος δράστης αναγκάστηκε να φύγει άπρακτος, καθώς καταδιώχθηκε από περίοικους που οδήγησαν στα ίχνη του τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Ενέδρα έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ στην Άνω Πόλη της Πάτρας έστησε ένας 23χρονος Αλβανός σε μία 74χρονη γυναίκα για να της αρπάξει χρήματα και την… σακούλα με τα τρόφιμα που κρατούσε! Ο κακοποιός έριξε στο έδαφος την άτυχη ηλικιωμένη και άρχισε να την κλωτσάει με μανία για να της πάρει τη σακούλα μέσα στην οποία υπήρχαν 70 ευρώ! Όμως, άνδρες της Ασφάλειας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν πριν απομακρυνθεί. Όπως αποδείχθηκε, βρισκόταν παράνομα στη χώρα και θα απελαθεί.

Αγωνία και ανασφάλεια έχουν κυριεύσει τους κατοίκους στους παραλιακούς οικισμούς της Φωκίδας, μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστοι κακοποιοί επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ διαρρήξεων στα εξοχικά της περιοχής, αρπάζοντας ό,τι βρήκαν, ακόμη και… αυτοκίνητα! 
Στην Πάτρα, ανήλικοι αλλοδαποί πορτοφολάδες, που δεν τους… πιάνει το μάτι, καραδοκούν παντού έτοιμοι να χτυπήσουν μόλις αντιληφθούν ότι η προσοχή του θύματος έχει στραφεί στα ψώνια! 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου