Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συριακή επίδειξη ισχύος με εκτόξευση πυραύλων SS-N-26 Yakhont (Βίντεο)

Ομοβροντία πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επάκτιου πυροβολικού πραγματοποίησε η Συρία σε μία προσπάθεια να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απόπειρας εισβολής από την θάλασσα ή εφαρμογής ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.
Η αποκάλυψη της άσκησης αυτής ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά μίας μονάδας εκ των δύο πυροβολαρχιών του συστήματος K-300P Bastion-P που παρέλαβε πρόσφατα η Συρία οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα γνωστά βλήματα cruise SS-N-26 (ή Κ310) Yakhont (σχετικό άρθρο για τα βλήματα μπορείτε να βρείτε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί).
Η μονάδα αυτή εκτόξευσε έναν πύραυλο SS-N-26 Yakhont κατά στόχου επιφανείας αποδεικνύοντας ότι το σύστημα είναι επιχειρησιακό. Πρόκειται για τις δύο πυροβολαρχίες του συστήματος K-300P Bastion-P που παραδόθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από την Ρωσία και το οποίο παρουσιάζεται στα ΜΜΕ για πρώτη φορά και μάλιστα με την εκτέλεση βολής η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στις κάμερες για ευνόητους λόγους.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερη εντυπωσιακή δεδομένου του σύντομο χρονικού διαστήματος που η Συρία έχει τα συστήματα αυτά στην κατοχή της. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί την βολή την
πραγματοποιούν συριακά πληρώματα τα οποία προφανώς είχαν εκπαιδευτεί στην Ρωσία πριν από την άφιξη των SS-N-26 Yakhont στην Συρία. Εκτός από τα βλήματα Yakhont οι συριακές Ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επάκτιος άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν κατά στόχου επιφανείας σε μεγάλη απόσταση από τις συριακές ακτές  δύο πύραυλοι επάκτιου πυροβολικού SS-C-1B Sepal, δύο πύραυλοι  ιρανικής κατασκευής C-802 Noor, ένας πύραυλος SSC-3 Styx, ενώ από πυραυλακάτους του Ναυτικού της Συρίας εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι SS-N-2.
Παράλληλα με αυτές τις ασκήσεις η Αεροπορία της χώρας πραγματοποίησε άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών, εκτόξευσης αντιαεροπορικών βλημάτων και αποστολών βομβαρδισμού από τα αεροσκάφη της συριακής Αεροπορίας υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Όπως φαίνεται τόσο η συριακή όσο και η ρωσική κυβέρνηση
αποδεικνύουν καθημερινά με σειρά καίριων  κινήσεων ότι η Συρία δεν θα είναι μια νέα Λιβύη και ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει την Δύση ή τους συνεργάτες της Δύσης να ανατρέψουν την συριακή κυβέρνηση κατά το πρότυπο του καθεστώτος Καντάφι.


ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου