Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κινητοποιήθηκαν και....οι νεκροφόρες



Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών που πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας με τις νεκροφόρες.

Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρακτηρίσει τις νεκροφόρες ιδιωτικά και όχι επαγγελματικά αυτοκίνητα σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και την ταξινόμηση με αποτέλεσμα το κόστος να αυξηθεί κατακόρυφα.



Παράλληλα ζητούν να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης των νεκρών αποκλειστικά με νεκροφόρες, καθώς τα νοσοκομεία συνήθως δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους χώρους τους στα συγκεκριμένα οχήματα.



Έτσι στην Αθήνα η πορεία με τις νεκροφόρες έφτασε στην Βουλή και σταμάτησε σε μπλόκο της τροχαίας. Το σημείο, ωστόσο, έκλεισε και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.





Στην Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών από τα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής της Θέρμης έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



«Οι νεκροφόρες είναι επαγγελματικά οχήματα και δεν τα χρησιμοποιούμε για άλλη χρήση και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται και από την πολιτεία ως τέτοια» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του σωματείου τους Λευτέρης Τσαλκιτζίδης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου