Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Υποτονικότητα στο ταμπλό του ΧΑ, οριακές μεταβολές για τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το  capital.gr

Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη, χαμηλός τζίρος και νέα άνοδος για τον δείκτη των τραπεζών συνθέτουν την εικόνα του Χ.Α. την Πέμπτη.

Μέσα σε υποτονικό συναλλακτικό κλίμα, οι μετοχές Τρ. Κύπρου και ΕΤΕ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενώ πιέσεις για δεύτερη συνεχή ημέρα δέχονται οι τίτλοι των ΟΤΕ και Coca-Cola 3E.

«Δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης καθώς η υποχώρηση προς τα χαμηλά ημέρας στις τελικές δημοπρασίες ήταν μάλλον ένδειξη ολοκλήρωσης της σύντομης αντίδρασης που ακολούθησε κατά κύριο λόγο την τάση των ξένων αγορών» σχολιάζει στο σημερινό της report η Beta Securities.


«Στο σύνολο της ημέρας αναμένουμε κυρίως τάσεις σταθεροποίησης καθώς οι συναλλακτικοί όγκοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάποια έντονη δυναμική προς την μία ή την άλλη πλευρά της τάσης» επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Και προσθέτει ότι «η αγορά βρίσκεται σε στάση αναμονής αναμένοντας περισσότερο τις εξελίξεις από το PSI και παρακολουθεί λιγότερο τις εξελίξεις στις ξένες αγορές. Το σκηνικό αυτό δύσκολα θα αλλάξει έως το τέλος του έτους και πάντως δεν θα μεταβληθεί θεματικά το επίπεδο διαπραγμάτευσης της εγχώριας αγοράς».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 659,64 μονάδες με κέρδη 0,05%, κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 1,25% ή 8 περίπου μονάδων.

Για τον δείκτη των τραπεζών, μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,316% στις 243,86 μονάδες (έως το +3,02% νωρίτερα).

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 5,17 εκατ. τεμαχίων αξίας 5,85 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 58 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 37 υποχωρούν και 22 διατηρούνται αμετάβλητες.




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου